Ο Dr. Dre και ο Jimmy Iovine επεκτείνουν τις εκπαιδευτικές τους πρωτοβουλίες με την ανέγερση νέου σχολείου στο Λος Άντζελες.

Το σχολείο που έλαβε έγκριση πρόσφατα από το Συμβούλιο Εκπαίδευσης του Λος Άντζελες θα αρχίσει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2022.

Προς το παρόν είναι γνωστό ως Περιφερειακό Γυμνάσιο Νο. 1 και θα βρίσκεται στο Γυμνάσιο Audobon, στο Πάρκο Leimert, περιοχή που χαρακτηρίζεται ως «μακροχρόνιος πολιτιστικός κόμβος των μαύρων», αλλά και σε μια ευρύτερη κοινότητα όπου πολλοί Αφρο-Αμερικανοί και Λατινο-Αμερικανοί μαθητές δίνουν τον δικό τους αγώνα και έχουν χαμηλές επιδόσεις. Περισσότερο από το 80% των μαθητών στο σχολικό σύστημα – είναι Αφρο-Αμερικανοί και Λατινο-Αμερικανοί και σχεδόν το ίδιο ποσοστό προέρχεται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Ο Dr. Dre σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times τόνισε ότι το σχολείο θα είναι «ένα μέρος, στο οποίο θα φοιτούν οι μαθητές και θα μαθαίνουν όσα τους ενδιαφέρουν πραγματικά».

Ο Iovine δήλωσε ότι το Περιφερειακό Γυμνάσιο Νο. 1 δεν είναι μουσικό σχολείο. «Είναι για παιδιά που θέλουν να βγουν έξω και να ξεκινήσουν τη δική τους εταιρεία ή να εργαστούν σε ένα μέρος… όπως η Marvel, ή η Apple ή παρόμοιες εταιρείες» σημείωσε.

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Νο. 1 θα είναι σχολείο «μαγνήτης», καθώς οι μαθητές από την περιοχή θα υποβάλλουν αίτηση για φοίτηση και θα τους προσφέρεται μεταφορά από προς και τις σχολικές εγκαταστάσεις.

«Κανένα παιδί δεν θέλει να πάει στο σχολείο» είπε ο Dr. Dre. «Επειδή είναι βαρετό. Συνεχίζετε να περιστρέφεστε γύρω από το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, χρόνο με τον χρόνο, με το ίδιο πρόγραμμα σπουδών, τους ίδιους καθηγητές. Αυτό είναι κάτι νέο και διαφορετικό που μπορεί να ενθουσιάσει τα παιδιά και να τα κάνει να θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο» τόνισε ο Αμερικανός ράπερ, δισκογραφικός παραγωγός και επιχειρηματίας.

Η ανακοίνωση για την ανέγερση του σχολείου έρχεται οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία του πτυχιακού προγράμματος σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, USC Jimmy Iovine and Andre Young Academy από τον ράπερ και το στέλεχος δισκογραφικών εταιρειών.