Η 6χρονη Suzy Eshkuntana ξύπνησε μόνη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, όπου μεταφέρθηκε μέσα από τα συντρίμμια του σπιτιού της.

Η οικία καταστράφηκε σε πρόσφατο ισραηλινό βομβαρδισμό, σκοτώνοντας τη μητέρα και τα 4 αδέλφια της.

Η Suzy έμεινε πάνω από 7 ώρες μέσα στα ερείπια. Στο νοσοκομείο είδε και πάλι τον πατέρα της, ο οποίος γλίτωσε επίσης από τον βομβαρδισμό: «Συγχώρεσέ με, κόρη μου, μου φώναζες να έρθω να σε βοηθήσω, αλλά δεν μπορούσα», φώναζε ο πατέρας Riyad Eshkuntana όταν οι τραυματιοφορείς τον έβαλαν στο διπλανό κρεβάτι.

Το σπίτι της παλαιστινιακής οικογένειας στη Γάζα έγινε σμπαράλια τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από αεροπορικό χτύπημα του Ισραήλ, ένα νέο κύμα επιθέσεων που, σύμφωνα με την υγειονομική αρχή της Γάζας, σκότωσε 42 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και 10 παιδιά.

Ανεβάζοντας έτσι τον φόρο αίματος στη Γάζα στις 192 ψυχές.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως επιτίθεται στη Χαμάς, η οποία έχει ρίξει 2.800 ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων. Δέκα είναι οι νεκροί στο Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μεταξύ αυτών και 2 παιδιά.

Η επίθεση στο σπίτι των Eshkuntana έλαβε χώρα στο πλαίσιο χτυπήματος κατά υπόγειου δικτύου της Χαμάς στη Γάζα. Η κατάρρευση του τούνελ προκάλεσε και την κατάρρευση των σπιτιών, καταλήγοντας σε νέες απώλειες αμάχων.

Τα σωστικά συνεργεία δούλευαν για ώρες μέχρι να ακούσουν τη φωνή της 6χρονης. Καλυμμένη με σκόνη και αδύναμη, η Suzy έκλαιγε όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο.

Ανάστατοι οι συγγενείς, ρωτούσαν για την τύχη της οικογένειας. Ο Yehya, ο 4χρονος αδερφός της Suzy, ήταν νεκρός. Μερικά λεπτά αργότερα, έφεραν στο νοσοκομείο την αδερφή της, Dana, η οποία ήταν επίσης νεκρή. Όπως θα ήταν και τα δύο ακόμα αδέρφια.

Η Suzy ήταν η μόνη που γλίτωσε από τα παιδιά της οικογένειας. «Ξαφνικά, μια παράξενη ρουκέτα κατέστρεψε δύο τοίχους», είπε ο πατέρας στο Reuters. Οι γονείς έτρεξαν στο άλλο δωμάτιο για να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους, όταν μια δεύτερη έκρηξη γκρέμισε το ταβάνι.