Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Μεγαλειώδης εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Αν και η απουσία του κόσμου ήταν εμφανής, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ήταν φαντασμαγορικές. Η συγκίνηση ήταν το στοιχείο που κυριάρχησε, ενώ ενδεικτικό της σημαντικότητας του γεγονός ήταν τα μηνύματα από πολλούς ηγέτες χωρών.

Με την έπαρση της γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης άνοιξε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ ολοκληρώθηκαν με την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα. Το «παρών» έδωσαν και αρκετοί υψηλοί προσκεκλημένοι, οι οποίοι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της Επανάστασης και ύμνησαν τη χώρας μας. Δυστυχώς, ο κορονοϊός περιόρισε αρκετά το εορταστικό κλίμα.

Μπέργκαμο, Ιταλία: Μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας «ζεσταίνει» τις καρδιές

Σε περίπου 3,5 εκατομμύρια ανέρχονται οι Ιταλοί που νόσησαν με κορονοϊό από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές πλησιάζουν τις 110 χιλιάδες. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά οι εμβολιασμοί στέλνουν μήνυμα ελπίδας, με την εικόνα από το ζευγάρι της φωτογραφίας στο πολύπαθο Μπέργκαμο να είναι χαρακτηριστική.

Άιζεμροθ, Γερμανία: Τα οικογενειακά βάρη μεγαλώνουν λόγω περιορισμών

Με τη διασπορά του κορονοϊού στη Γερμανία να αυξάνεται, η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών, αν δεν μπορούν να εξασφαλιστούν δύο φορές την εβδομάδα τεστ για παιδιά, δασκάλους και εκπαιδευτικούς. Έτσι, κάποιοι γονείς αναγκάζονται να αναλαμβάνουν ένα ακόμη βάρος, αυτό της εκπαίδευσης των

Κατάνια, Ιταλία: Η Αίτνα συνεχίζει να μοιάζει με… Μόρντορ

Εκρήξεις από το όρος Αίτνα είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν βράχοι από λάβα στον αέρα, με το ηφαίστειο να παραμένει σταθερά «ξύπνιο», δείχνοντας… τα δόντια του για 15η φορά το τελευταίο διάστημα. Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον ουρανό πάνω από τον κρατήρα, ο οποίος έχει ένα εκφοβιστικά μόνιμα πορτοκαλί χρώμα, που παραπέμπει στη Μόρντορ από τα βιβλία του Τόλκιν.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία: Ο «γίγαντας» μπαίνει ξανά σε φάση… ύπνου

Πολύ διαφορετικές σε σχέση με της Αίτνας δεν είναι και οι εικόνες που έρχονται από το ηφαίστειο Φάγκρανταλσφιαλ κοντά στο Ρέικιαβικ. Η λάβα έσπασε μια ρωγμή στον φλοιό της Γης μήκους εκατοντάδων μέτρων και μια σειρά από μικρά σιντριβάνια έβαψαν πορτοκαλί τον νυχτερινό ουρανό της Ισλανδίας, ενώ αρκετός κόσμος έσπευσε να δει τον «γίγαντα» αυτό από κοντά.

Οι Ισλανδοί είχαν προϊδεαστεί ότι θα συμβεί κάποια έκρηξη εδώ και αρκετές εβδομάδες καθώς καταγράφηκαν στο νησί πάνω από 50.000 σεισμοί τον τελευταίο καιρό. Το γεγονός ότι δεν έχει εκτοξευτεί αρκετή ηφαιστειακή τέφρα, σημαίνει πως δεν αναμένεται σημαντική αναστάτωση, με το φαινόμενο να μπαίνει σταδιακά ξανά σε φάση… ύπνου.

Τόκιο, Ιαπωνία: Η φλόγα ξεκίνησε το μεγάλο της ταξίδι στη σκιά της αμφιβολίας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν λάθος την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, με τη διοργάνωση να έχει ήδη μετατεθεί ένα χρόνο αργότερα λόγω κορονοϊού. Ως εκ τούτου, αρκετά άτομα διαδήλωσαν σε κεντρικό σημείο του Τόκιο την ώρα που η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το τετράμηνο ταξίδι της.

Σίδνεϊ, Αυστραλία: Έρμαια στα «ασυγκράτητα» στοιχεία της φύσης

Οι χειρότερες πλημμύρες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια πλήττουν την Αυστραλία. Καθώς η κακοκαιρία υποχωρεί, αποκαλύπτεται το μέγεθος των επιπτώσεων, με περίπου 2.400 κατοίκους στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ ο κόσμος είχε ήδη δει τα σπίτια του να καταστρέφονται από τις περσινές πυρκαγιές.

Μπαλουκαλί, Μπαγκλαντές: Όπου φτωχός και η μαύρη μοίρα του

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι πέθαναν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν μετά από καταστροφική φωτιά σε δομή προσφύγων Ροχίνγκια στο νότιο Μπανγκλαντές. Δεκάδες παιδιά ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί, με τους γονείς τους να βιώνουν τραγικές στιγμές μέσα στα αποκαΐδια, με περίπου 45.000 άτομα να εκτοπίζονται από το σημείο της καταστροφής.

Ρόμα, Μεξικό: Κυνηγώντας το όνειρο με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα

Πάνω από 8.700 στρατιωτικούς κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας, για να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ανέπτυξε η κυβέρνηση του Μεξικού, καθώς οι διελεύσεις σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Ωστόσο, όσοι άνθρωποι έκαναν ατελείωτα χιλιόμετρα για να κυνηγήσουν το όνειρό τους, δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στον στόχο τους με κάθε μέσο και όποιον τρόπο μπορούν.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Οι εμβολιασμοί επέτρεψαν παρουσία κόσμου στο γήπεδο

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 σε περισσότερους από τους μισούς από τους 9,3 εκατομμύρια κατοίκους του. Μάλιστα, στο «Bloomfield Stadium» ο κόσμος είχε έντονη παρουσία, κατά την πρώτη αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της χώρας με αντίπαλο τη Δανία, στα πλαίσια των προκριματικών του Μουντάλ 2022.