O γενικός διευθυντής της Goldman Sachs, David Solomon, έστειλε ένα ηχογραφημένο μήνυμα στους 38.000 υπαλλήλους του, με το οποίο λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κατανοεί το δράμα τους, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Την ώρα που η Goldman Sachs κατηγορείται για εργασιακό Μεσαίωνα και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, ο CEO ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Το μήνυμα που απέστειλε την Κυριακή θεωρήθηκε μάλιστα από κάποιους ως μια νέα εποχή για την εταιρία. Όταν το άκουσαν όμως, κατάλαβαν πως ο γενικός δεν έχει σκοπό να βελτιώσει τα εξοντωτικά ωράρια.

Σύμφωνα με το μήνυμα, που επιβεβαίωσε η New York Post για τη γνησιότητά του, ο Solomon ζήτησε αντιθέτως ακόμα περισσότερη δουλειά: «Στους μήνες που έχουμε μπροστά μας, υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε πιο εξαντλημένοι από άλλους, αλλά θυμηθείτε: Αν κάνουμε όλοι τον εξτρά δρόμο για τον πελάτη μας, ακόμα και όταν νιώθουμε πως έχουμε φτάσει στα όριά μας, αυτό μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην απόδοσή μας».

Ο Solomon είχε υποσχεθεί πως θα δώσει ένα τέλος στον λεγόμενο «κανόνα εργασίας το Σάββατο», ένα φιρμάνι της επενδυτικής τράπεζας που υποχρεώνει τους υπαλλήλους να περνούν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα στο γραφείο. Στο μήνυμά του πάντως είπε πως δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Υπάλληλοι της Goldman Sachs αποκάλυψαν μόλις τα εξοντωτικά ωράρια των 95 ωρών που μαστίζουν τις ζωές τους.