H 28χρονη Rachel Gunn κόλλησε κορονοϊό τον Οκτώβριο του 2020 και συνεχίζει να δίνει τη μάχη ακόμα και σήμερα, 3 μήνες μετά.

Τώρα έμαθε πως η περιπέτεια της υγείας της τέλος δεν έχει, καθώς αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Κι έτσι βγήκε στα κοινωνικά μέσα για να καλέσει τον κόσμο να μην αγνοεί τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει μετά την ανάρρωσή του από την Covid.

Η Gunn ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της από το νοσοκομείο, όπου αποκαλύπτει πως πάσχει πια από «πολλαπλή πνευμονική εμβολή (θρόμβοι αίματος) και στους δύο μου πνεύμονες».

Η Rachel, που ζει στο Δουβλίνο, εξηγεί πως είχε χτυπηθεί «αρκετά σοβαρά» από τον κορονοϊό τον Οκτώβριο και πέρασε σχεδόν 15 μέρες στο κρεβάτι.

Κι ενώ ανάρρωσε και επέστρεψε στη δουλειά της, ομολογεί πως δεν έχει νιώσει 100% καλά έκτοτε. Πλέον είναι συνεχώς κουρασμένη και έχει πόνους στο στήθος όταν γυμνάζεται. Θεώρησε μάλιστα πως όλα αυτά ήταν φυσιολογικά, «φυσιολογικά συμπτώματα μετά τον κορονοϊό», όπως λέει.

Είπε να κάνει απλώς υπομονή και όλα θα περάσουν. Το πράγμα επιδεινώθηκε ωστόσο και πριν από τα Χριστούγεννα η κατάστασή της χειροτέρεψε.

«Για σχεδόν 2 εβδομάδες μου κοβόταν η ανάσα σε τέτοιο σημείο που ούτε τις σκάλες δεν μπορούσε να ανέβω χωρίς να νιώθω ότι έχω τρέξει 5 χιλιόμετρα», λέει η κοπέλα που γυμναζόταν πάντα και δεν κάπνιζε ποτέ.

Πλέον υποφέρει από ημικρανίες, ταχυκαρδία, πόνο στην πλάτη και αίσθημα κούρασης. Πήγε στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις της δεν βγήκαν καλές, δείχνοντας πρόβλημα στους πνεύμονες.

Η πνευμονική εμβολή θα την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή. Γι’ αυτό και λέει σε όλους πως πρέπει να πάρουν πολύ στα σοβαρά ό,τι κι αν τους συμβαίνει μετά την ανάρρωσή τους…