Ένας από τους υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο προκαλώντας αναταραχή πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό να έχει δίπλα τη μαμά του.

Ο 30χρονος Eric Munchel, που μπούκαρε στο κτίριο με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση, είναι ένας μπάρμαν από το Νάσβιλ. Παρά τη «μοχθηρή» εμφάνισή του, είχε καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων στο πλευρό του την 57χρονη μητέρα του, Lisa Eisenhart.

Όπως δήλωσε στους «Times of London»: «Θέλαμε να δείξουμε πως σκοπεύουμε να ξεσηκωθούμε, να έρθουμε κοντά και να παλέψουμε, αν χρειαστεί. Με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι πατέρες του έθνους μας, οι οποίοι ίδρυσαν αυτή τη χώρα το 1776», δήλωσε ο Munchel, που φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Η φωτογραφία του μάλιστα δίπλα στη μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα χρησιμοποιήθηκε αρχικά από κάποιους κύκλους για να δείξουν ότι οι εισβολείς σκόπευαν να πιάσουν ομήρους.

Ο Munchel, ο οποίος ομολόγησε στην εφημερίδα ότι έφερε επάνω του ένα Taser, λέει ωστόσο ότι ο σκοπός ήταν απλά να μπουν μέσα στο κτίριο: «Οι προθέσεις της εισβολής δεν ήταν η μάχη με την αστυνομία. Ο σκοπός ήταν να δείξουμε ότι μπορούμε να μπούμε στο εσωτερικό του κτιρίου και ότι θα το κάνουμε».

Όσο για τη μητέρα, νοσοκόμα και φανατική οπαδό του Τραμπ, δήλωσε πως εκείνη και ο γιος της οδήγησαν από το Τενεσί ως την Ουάσιγκτον για να παλέψουν για τον πρόεδρό τους.

«Η Αριστερά έχει τα πάντα, τα Μέσα, τους θεσμούς, την κυβέρνηση. Πρέπει να οργανωθούμε αν θέλουμε να παλέψουμε και να ακουστούμε. Καλύτερα να πεθάνω ως 57χρονη γυναίκα παρά να ζήσω κάτω από την καταπίεση», είπε χαρακτηριστικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.