Τέσσερα χρόνια μετά τον τραγικό χαμό της νεογέννητης κόρης της, η Nicky Baines και ο σύζυγός της Colin άκουσαν τελικά την απολογία του νοσοκομείου, η οποία κατάφτασε πλάι στην πενταψήφια επιταγή της αποζημίωσης.

Το ζευγάρι ισχυρίζεται πως τίποτα, όσο μεγάλο κι αν είναι το ποσό, δεν μπορεί να φέρει πίσω την κόρη τους, Eleanor, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 6 ημερών στο Wythenshawe Hospital του Μάντσεστερ το 2016.

Η έρευνα είχε αποδώσει μάλιστα καρπούς, βρίσκοντας πως υπήρξε «απουσία παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού του βρέφους» μετά τη γέννηση της Eleanor, που ήρθε στον κόσμο λίγο μετά τον δίδυμο αδερφό της, Lucas.

Ο αδερφός της γεννήθηκε κανονικά, εκείνη είχε όμως κάποιες επιπλοκές στον τοκετό. Την κατάσταση διαχειρίστηκαν 3 μαίες που δεν είχαν εμπειρία στη γέννηση διδύμων, όπως μας λέει η έρευνα του 2018, και η γυναίκα μπήκε τελικά για επείγουσα καισαρική.

Η Eleanor γεννήθηκε και η υγεία της ήταν από την πρώτη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση. Πέθανε έξι μέρες μετά και η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε πως ο πλακούντας είχε σπάσει, επιφέροντας στο έμβρυο θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι.

Ο φορέας Manchester University NHS Foundation Trust, υπεύθυνος για το νοσοκομείο, έγραψε πρόσφατα στους χαροκαμένους γονείς για να απολογηθεί για τα λάθη που έγιναν κατά τον τοκετό.

Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ζήτησε «συγγνώμη» από τους γονείς για την τραγική τους απώλεια. Το νοσοκομείο παραδέχεται την ευθύνη του, λέει όμως πως ακόμα και χωρίς το ιατρικό λάθος, «αυτό δεν θα είχε καμία διαφορά» στο αποτέλεσμα.

Οι γονείς, που έχουν άλλα τρία παιδιά, λένε πως κανένα χρηματικό ποσό δεν θα τους ανακουφίσει από την απώλειά τους…