«Καταιγίδα» σχολίων προκάλεσε ένα και μόνο «τιτίβισμα» του Έλον Μασκ στο twitter. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX είπε ότι ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ενίσχυση της παρακμάζουσας οικονομίας της Αμερικής «δεν θα ήταν προς το συμφέρον του λαού» σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το telesurenglish.net.

Τότε ένας σχολιαστής του απάντησε πως: «Ξέρεις τι δεν ήταν προς το συμφέρον των ανθρώπων; Η αμερικανική κυβέρνηση οργανώνει πραξικόπημα εναντίον του Έβο Μοράλες στη Βολιβία, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε το λίθιο εκεί».

Η επόμενη απάντηση του Έλον Μασκ ήταν αυτή που δίχασε το twitter καθώς κάποιοι την εξέλαβαν ως αστείο.

«Θα κάνουμε πραξικόπημα όπου θέλουμε! Αντιμετωπίστε το» έγραψε ο Έλον Μασκ.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος πήρε θέση δημόσια σχετικά με το tweet του δισεκατομμυριούχου και χρησιμοποιώντας τον δικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε: «ουσιαστικά πιστώνεται το πραξικόπημα για το λίθιο της Βολιβία»

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα του το περασμένο Νοέμβριο όταν είδε να τον βαραίνουν κατηγορίες για εκλογική απάτη. Ο ίδιος σε συνέντευξη του είχε χαρακτηρίσει την εκδίωξή του «πραξικόπημα» με στόχο την τοποθέτηση ενός δεξιού ηγέτη που θα «ανοίξει» τα αποθέματα λιθίου της Βολιβίας προς εκμετάλλευση.