Νέο μήνυμα του «σκληρού» Κουρτς: Η Αυστρία σχεδιάζει νέα μόνιμη συμμαχία των «φειδωλών» εντός της ΕΕ

«Να αντιταχθούμε αποφασιστικά στα σχέδια για την δημιουργία μιας Ένωσης χρέους»


ΚΟΣΜΟΣ
21:18
24/07/2020
Νέο μήνυμα του «σκληρού» Κουρτς: Η Αυστρία σχεδιάζει νέα μόνιμη συμμαχία των «φειδωλών» εντός της ΕΕ
4
loading

Η Αυστρία θέλει να δημιουργήσει μελλοντικά μια μόνιμη συμμαχία με την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να καταστεί ευχερέστερη η κατοχύρωση των συμφερόντων των εν λόγω κρατών.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά εντός της ομάδας των φειδωλών, προκειμένου να αντιταχθούμε αποφασιστικά στα σχέδια για την δημιουργία μιας Ένωσης χρέους και στο μέλλον να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας από κοινού και σε άλλους τομείς», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Die Welt», χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα σχετικά με ποιους τομείς εννοεί.

Ήδη στην τελευταία σύνοδο κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, τα κράτη της εν λόγω ομάδας παρουσιάστηκαν συγκροτημένα ως οι «φειδωλοί τέσσερις», οι οποίοι και τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της εξυγίανσης των προϋπολογισμών και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ενώ αντιτάχθηκαν ανοιχτά στο σχέδιο ανάκαμψης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ του Παρισιού και του Βερολίνου. Το επόμενο εξόχως αμφιλεγόμενο  θέμα στην Ευρώπη είναι η συμφωνία για μια ενιαία μεταναστευτική πολιτική.

Ο Κουρτς υπογράμμισε επίσης ότι οι ανησυχίες της νέας συμμαχίας θα μπορούσαν να είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας, όπως έγινε για παράδειγμα στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ: «Από κοινού καταφέραμε να αποτρέψουμε την καθιέρωση μιας μόνιμης ευρωπαϊκής ένωσης χρέους. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι ορισμένες χώρες το υποστήριζαν πάντα.

Όλα αυτά είναι επίσης και προς το συμφέρον των Γερμανών φορολογουμένων. Συνολικά, η ομάδα των φειδωλών διασφάλισε κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων μελλοντικά θα τα διαχειριζόμαστε προσεκτικά», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αυστριακος

  Εύγε Σεβαστιανε! Σεβασμός στην μεσαία τάξη που πληρώνει πάντα τα λάθη των πολιτικαντηδων.

 2. avatar κακοί, κακοί…

  ...αλλά οι άνθρωποι το αυτονόητο λένε, μην δανειστείτε μέχρι τα δισέγγονα σας.
  Αυτό είναι αδύνατο όμως για την Ελλάδα εάν μετά από 10 χρόνια συνειδητοποίησης της κρίσης που ο επιτυχημένος επαγγελματίας είναι αυτός που έχει μία φραπουτσινιέρα και φτιάχνει φραπουτσίνους για τους άλλους μισούς Έλληνες.
  Χωρίς βιομηχανία δεν πάμε πουθενά

 3. avatar Το τέλος της χαμένης

  αυτης ενωσης, μπας και γλυτώσουμε

 4. avatar Και οι Νότιοι κάτι αντίστοιχο

  Και τέλος πόλεμο Βόρειων - Νοτίων ! Άντε να χαθείτε γομάρια !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει