Σε 40 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη βύθιση ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στη λίμνη Βαν, στην ανατολική Τουρκία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Το πλοιάριο, που βυθίστηκε στις 27 Ιουνίου, πιστεύεται ότι μετέφερε 55 έως 60 άτομα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου. Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί σε σχέση με το περιστατικό, ενώ οι επιχειρήσεις αναζήτησης είχαν διάρκεια περίπου τρεις εβδομάδες.

Η λίμνη Βαν βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν, από όπου οι μετανάστες διασχίζουν τακτικά στην Τουρκία κατευθυνόμενοι δυτικά προς την Ευρώπη από το Ιράν, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που περνούν στην Τουρκία έχει μειωθεί. Ωστόσο, περισσότεροι από 21.000 από αυτούς έχουν πάει στο Βαν μέχρι στιγμής μέσα στο 2020, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επτά άτομα πέθαναν και 64 διασώθηκαν όταν βυθίστηκε μια βάρκα που μετέφερε μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Αφγανιστάν στη λίμνη Βαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

(Φωτογραφία αρχείου)