Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Φως… στο τούνελ των περιοριστικών μέτρων

Τις τελευταίες ημέρες της «καραντίνας» λόγω κορονοϊού ζει η Ελλάδα, η οποία περνά σταδιακά στην άρση των περιοριστικών μέτρων αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Η χώρα μας μετρά από τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από την πανδημία, ωστόσο η νέα φάση κρίνεται εξίσου κρίσιμη. Πάντως, ένα… φως στο τούνελ που είχε δημιουργηθεί, αρχίζει να φαίνεται και να δίνει αισιοδοξία.

Βουκουρέστι, Ρουμανία: Οι υγειονομικοί είναι οι άγιοι στην εποχή της πανδημίας

Μπορεί η Ρουμανία να μην είχε τον αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών λόγω κορονοϊού όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και πάλι το πλήγμα που δέχθηκε ήταν ισχυρό. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με την ασθένεια Cοvid-19, κάτι που αναγνωρίζει ο λαός.

Ρώμη, Ιταλία: Προσπάθεια να ορθοποδήσει και να ετοιμαστεί για την επόμενη μέρα

Η Ιταλία παραμένει στην πρώτη θέση του «μαύρου βάθρου» των θανάτων λόγω του κορονοϊού στην Ευρώπη. Ωστόσο, η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει και να ετοιμαστεί για την επόμενη μέρα, με την ελπίδα ότι αυτή θα είναι καλύτερη. Οι απολυμάνσεις συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια, περιλαμβανομένων και των ξενοδοχείων, καθώς ο τουρισμός είναι από τα… βαριά χαρτιά της οικονομίας της.

Μπανταλόνα, Ισπανία: Χαλαρωτικό διάλειμμα από τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά με μέτρα

Η Ισπανία μετρά τα περισσότερα κρούσματα του φονικού ιού στην Ευρώπη, ενώ είναι στη δεύτερη θέση (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) όσον αφορά τους θανάτους. Η πραγματικότητα είναι σκληρή στην ιβηρική χώρα και ένα διάλειμμα χαλάρωσης από αυτήν, σε μια παραλία, κρίνεται επιβεβλημένη. Όπως και τα μέτρα προστασίας, όπως η μάσκα και η απαραίτητη απόσταση…

Παρίσι, Γαλλία: Οι δύο μεγαλύτερες «πληγές» της χώρας μέσα σε μια εικόνα

Η Γαλλία «κυνηγά» με ταχείς ρυθμούς -αν και δεν θα το ήθελε- την Ιταλία και την Ισπανία για την πρωτιά σε θανάτους και κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη. Η νόσος Covid-19 έχει προκαλέσει μεγάλες «πληγές» στη χώρα, που ακόμη προσπαθεί να… γιατρευτεί από την καταστροφή που προκλήθηκε στην Παναγιά των Παρισίων.

Βερολίνο, Γερμανία: Στους τοίχους αποτυπώνονται οι μεγαλύτερες επιθυμίες

ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη τα τελευταία χρόνια, με την κατάσταση να γίνεται πιο τεταμένη λόγω του κορονοϊού. Η ανθρωπότητα θα ήθελε να χαμηλώσουν οι τόνοι, κάτι που αποτυπώνεται σε τοίχο στο Βερολίνο, με τους ηγέτες των δύο χωρών να… φιλιώνουν, έστω και με την απόσταση που δημιουργεί η μάσκα που φορούν. Τα παιδιά που παίζουν με φόντο το συγκεκριμένο γκράφιτι, δίνουν μεγαλύτερες νότες αισιοδοξίας.

Λονδίνο, Αγγλία: Παιχνίδι στο σπίτι, λόγω τήρησης του lockdown

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν από τις τελευταίες χώρες που πήραν μέτρα περιορισμού για τον κορονοϊό, ωστόσο από την περίοδο που συνέβη αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τα τηρεί κατά γράμμα. Έτσι, ο κόσμος ψάχνει δημιουργικό τρόπο για να περάσει την ώρα του εντός σπιτιού, όπως το παιχνίδι μέσα στο σπίτι, που μπορεί να δει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στις πολυκατοικίες του Λονδίνου.

Χιούστον, ΗΠΑ: Κλασική τεξανή αμφίεση, με την προσθήκη μάσκας

Στο Χιούστον άνοιξε μια νέα νοσηλευτική ομάδα, προκειμένου να συνεισφέρει στη «μάχη» που δίνεται και στις ΗΠΑ ενάντια στον κορονοϊό, την ώρα που η χώρα έχει ξεπεράσει το 1.000.000 κρούσματα, ενώ οι νεκροί είναι επισήμως πάνω από 61.000. Όσοι βοήθησαν στη διαδικασία να ετοιμαστεί η δομή, πήραν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά ταυτοχρόνως κάποιοι δεν παρέλειψαν να… θυμίσουν ότι είναι στο Τέξας, με το χαρακτηριστικό ντύσιμο.

Λίμα, Περού: Αναβρασμός στις φυλακές, λόγω των φόβων που προκαλεί ο κορονοϊός

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα σωφρονίστηκα ιδρύματα στο Περού, καθώς οι τρόφιμοι προχώρησαν σε έντονες διαμαρτυρίες για τις συνθήκες κράτησης που επικρατούν σε αυτά. Μάλιστα, σε φυλακή της Λίμα καταγράφηκαν και τρεις νεκροί, κατά τη διάρκεια εξέγερσης.

Μπογκοτά, Κολομβία: Στον «αγώνα δρόμου» για την παραγωγής μάσκας

Στην παραγωγή μασκών έχουν επικεντρωθεί πολλές χώρες του πλανήτη, με την πανδημία του κορονοϊού να επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από αντίστοιχη μονάδα στην Μπογκοτά, με τον κρατικό μηχανισμό να ετοιμάζεται για πιθανή επιδείνωση ενόψει του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο.

Ατσέχ, Ινδονησία: Οι πιστοί δεν πτοήθηκαν από τον κορονοϊό

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η εικόνα από την Ινδονησία, με τους πιστούς να λαμβάνουν μέρος σε προσευχή την περίοδο του Ραμαζανιού, παρά την απειλή του κορονοϊού. Μάλιστα, φαίνεται να μην λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας από το μεγαλύτερο μέρος όσων συμμετέχουν. Πάντως, τη συγκεκριμένη τακτική δεν υιοθέτησαν άλλα κράτη, στα οποία οι μουσουλμάνοι είναι η πλειοψηφία.

Βηρυτός, Λίβανος: Η ανάγκη για το δίκαιο, πιο μεγάλη από τον φόβο

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει «αγγίξει» και τον Λίβανο, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την ύπαρξη νέων συγκρούσεων μεταξύ του Στρατού και διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού και την άνευ προηγουμένου υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Η ανάγκη για το δίκαιο, υπερισχύει του φόβου…