Είχε βαρεθεί το στρίμωγμα και τις σπρωξιές στο μετρό η σχεδιάστρια Siew Ming Cheng κι έτσι έφτιαξε ένα «αξεσουάρ» που θα κρατούσε μακριά όσους επιχειρούσαν να καταπατήσουν τον προσωπικό της χώρο.

Το γιλέκο «Spike Away» είναι πλαστικό και γεμάτο μακριά εύκαμπτα «καρφιά».

Παρότι τα «αγκάθια» αυτά δεν μπορούν να τραυματίσουν κάποιον, σύμφωνα με τη Daily Mail, υπάρχει μια αισθητική ζημιά, όπως αναγνωρίζει και η δημιουργός του.

Η Cheng έφτιαξε το γιλέκο στη διάρκεια ενός design workshop στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης. Το workshop είχε τίτλο «Chindogu» , που είναι η ιαπωνική τέχνη του σχεδιασμού γκάτζετ για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

Η Cheng αγόρασε όλα τα υλικά από ένα συνηθισμένο κατάστημα και τα «αγκάθια» του γιλέκου είναι από εύκαμπτο πλαστικό που βρήκε σε κατάστημα με είδη κήπου.

Τα σχέδια δεν ήταν απαραίτητο να είναι πρακτικά, μόνο να λύνουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, που στη συγκεκριμένη περίσταση ήταν το στρίμωγμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρότι το γιλέκο φτιάχτηκε στο πλαίσιο του workshop ως μοναδικό κομμάτι, η σχεδιάστρια εξετάζει το ενδεχόμενο να το δώσει για μαζική παραγωγή.

Οι επικριτές της πάντως λένε πως το γιλέκο αυτό αποτελεί μία «μήνυση που περιμένει να κατατεθεί».


Δείτε τις φωτογραφίες…