Ένα πούμα που είχε εγκαταλείψει τα βουνά που περιβάλλουν την πρωτεύουσα της Χιλής και αναζητούσε την τροφή του στους δρόμους της, εμφανίστηκε να περιπλανάται τα ξημερώματα της Τρίτης (24/03) στους άδειους δρόμους του Σαντιάγκο, όπου έχει τεθεί σε ισχύ η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε να μπει ένα «φρένο» στην πανδημία του κορονοϊού.

Το άγριο ζώο συνελήφθη στο λαϊκό προάστιο Νιουνιόα, με επιχείρηση που οργανώθηκε από κοινού από την Αστυνομία, τις υπηρεσίες Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SAG) και υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου της πόλης.

Το πούμα, ηλικίας ενός έτους, και βάρους 35 κιλών μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σαντιάγκο, όπου θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

«Εδώ είναι το οικείο περιβάλλον, που είχαν σε μία δεδομένη στιγμή και που, κατά βάθος, τους το αφαιρέσαμε εμείς», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο Μαρσέλο Χιαγνόνι, τοπικός διευθυντής της SAG, αναφερόμενος στην τεράστια επέκταση της χιλιανής πρωτεύουσας, στην οποία πλέον κατοικούν 7 εκατ. άνθρωποι.

«Το πούμα χαίρει άκρας υγείας», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Χιλή έχει κηρύξει καθολική νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από την Κυριακή (22/03) και έχει κλείσει τα σύνορά της με στόχο να μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση με τον φονικό ιό, που έχει προκαλέσει 922 κρούσματα και δύο νεκρούς στη χώρα.

Δείτε το βίντεο: