Η δραματική στιγμή που ομάδα διασωστών ξέθαψε Βρετανίδα σκιέρ στην Ελβετία καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η γυναίκα είχε θαφτεί από χιονοστιβάδα στο τουριστικό θέρετρο Βερμπιέρ και κατά τη διάρκεια της διάσωσης ακούγεται να φωνάζει «βοήθεια» για να βρει τους φίλους της.

Οι διασώστες στα επόμενα δευτερόλεπτα του βίντεο καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν τη Βρετανίδα, η οποία μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον διασώστη Βίκτορ Λίμπενγκουθ, ο οποίος είναι επαγγελματίας του snowboard, η Βρετανίδα έκανε σκι εκτός πίστας στις 30 Ιανουαρίου όταν σημειώθηκε η χιονοστιβάδα, για το ενδεχόμενο της οποίας είχαν ενημερώσει οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου.

Στην ανάρτησή του στο Instagram, ο Λίμπενγκουθ γράφει μάλιστα, προκειμένου να ενημερώσει για τους κινδύνους μιας τέτοιας συμπεριφοράς στο βουνό: «Ήταν περίπου 10 άτομα στην ίδια περιοχή. Δεν είχαν λάβει κανένα προληπτικό μέτρο. Δυστυχώς δύο γυναίκες χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα».

Κατά την – επιτυχημένη – επιχείρηση διάσωσης και των δύο γυναικών, μάλιστα, υπήρξαν άλλοι σκιέρ που συνέχισαν να κάνουν σκι στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, να σημειωθεί και δεύτερη χιονοστιβάδα και να καλυφθεί με χιόνι και ένας τρίτος άνθρωπος.

«Όσοι κάνουν σκι εκτός των πιστών θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις καιρικές συνθήκες και κυρίως να έχουν εκπαιδευτεί στους κανόνες ασφαλείας στο βουνό, να έχουν αντανακλαστικά και γνώση» πρόσθεσε ο διασώστης.