Το χαλαρό ντυσιματάκι με τζιν και μπλουζάκι είναι ήδη χθεσινά νέα στη μοντέρνα εργασιακή ηθική της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Ο ανεπιτήδευτος τρόπος δουλειάς άγγιξε λοιπόν προσφάτως νέα ύψη, με μια σειρά από startups να αγκαλιάζουν ολόψυχα το νέο μοτίβο της δουλειάς χωρίς παπούτσια.

Τριγυρίζεις στο γραφείο με κάλτσες, παντόφλες ή και τελείως ξυπόλητος δηλαδή. Γιατί; Γιατί απλώς και μόνο ο γενικός διευθυντής μεγάλωσε σε σπίτι όπου δεν κυκλοφορούσαν με τα παπούτσια τους!

Δυο μεγάλα και πετυχημένα πια startups, τα Gusto και Notion, εγκαινίασαν την πολιτική χωρίς παπούτσια, μια τάση που καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο στη Silicon Valley.

Τον εργασιακό παράδεισο που είναι διατεθειμένος να φτάσει πολύ μακριά για να κάνει το γραφείο να μοιάζει με σπίτι και να προσελκύσει όλα τα νεαρά φιντάνια. Είναι όμως νόμιμο ή παραβιάζει την εργατική νομοθεσία;

Όπως απάντησε η Υγειονομική Υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο, δεν παραβιάζεται κάποιος νόμος ούτε και κάποια υγειονομική πρακτική.

Και οι δύο εταιρίες μάλιστα που το ξεκίνησαν έχουν για αφεντικά τύπους που κυκλοφορούσαν στο σπίτι τους χωρίς παπούτσια. Ο CEO της Gusto, Joshua Reeves, το αποκάλυψε πέρυσι στο Business Insider, κι αυτό αναγκάζει τους υπαλλήλους του να κάνουν.

Ούτως ή άλλως τα γραφεία της Gusto μοιάζουν με υπνοδωμάτια ή έστω καθιστικά. Το ίδιο κάνει και ο γενικός της Notion, Ivan Zhao, καθώς και στο δικό του σπίτι απαγορευόταν τα παπούτσια.

Αμφότερες οι εταιρίες έχουν βάλει θερμαινόμενα πατώματα ώστε να διευκολύνουν τη νέα εργασιακή πρακτική.

Γι’ αυτό ίσως το περιοδικό Fortune περιέλαβε και την Gusto και τη Notion στα 100 καλύτερα μέρη να δουλεύεις…