Αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες είναι οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια, καθώς ισχυροί άνεμοι πυροδότησαν νέα μέτωπα στα νότια της πολιτείας.

Νωρίς χθες ξέσπασε νέο μέτωπο στην περιοχή Simi Valley, το οποίο μέσα σε δύο ώρες τριπλασιάστηκε σε μέγεθος και απείλησε την Προεδρική Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητες που πλησιάζουν τις ταχύτητες τυφώνα, με πάνω από 119 χιλιόμετρα την ώρα.

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το BBC, πάνω από δέκα μέτωπα ξέσπασαν στα προάστια της πόλης.

Οι φωτιές, που μαίνονται στην Καλιφόρνια, έχουν προκαλέσει διακοπές στην ηλεκτροδότηση και έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η Καλιφόρνια έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ οι αρχές έχουν σημάνει «ακραίο» κόκκινο συναγερμό για το Λος Άντζελες και την κομητεία Βεντούρα. «Δεν νομίζω να έχω ξαναδεί τέτοιο επίπεδο προειδοποίησης» σχολίασε ένας από τους μετεωρολόγους της αρμόδιας υπηρεσίας.

Οι καπνοί από τις φωτιές είναι ορατοί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η φωτιά στη Simi Valley απείλησε κάποια στιγμή τη βιβλιοθήκη Ronald Reagan Presidential Library, η οποία, σύμφωνα με το BBC, σώθηκε χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες της πυροσβεστικής αλλά και ένα κοπάδι… κατσίκες, τις οποίες είχαν βάλει πριν λίγο καιρό να «καθαρίσουν» μία έκταση με εύφλεκτους θάμνους. Τρώγοντας, οι κατσίκες δημιούργησαν… αντιπυρική ζώνη.