Την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της βουλγαρικής κυβέρνησης να υλοποιήσει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα έργα υποδομών που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο (2014-2020), εξέφρασε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιόχανες Χαν.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, αρμόδια για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, Ζινάιντα Ζλατάνοβα, ο κ. Χαν υπογράμμισε ότι, από τη βουλγαρική πλευρά επαναβεβαιώθηκε η βούληση για την υλοποίηση επενδύσεων στην εκπαίδευση, με έμφαση στην έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την πλευρά της, η κ. Ζλατάνοβα σημείωσε πως η οικονομική βοήθεια για τις υποδομές δεν θα αυξηθεί στον επόμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020, ωστόσο, δεν αναμένεται σημαντική μείωση των πόρων.

Η ίδια, μαζί με την υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Ντεσισλάβα Τερζίεβα και την υπουργό Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων Ίσκρα Μιχαίλοβα συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε.

Οι υπουργοί και ο Επίτροπος συζήτησαν θέματα υλοποίησης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζουν την οικονομία της Βουλγαρίας και τρόπους με τους οποίους η χώρα θα μπορούσε να απορροφήσει περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια για έργα υποδομών.

Η κ. Ζλατάνοβα υπενθύμισε ότι, οι προτεραιότητες της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 αναθεωρήθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και- όπως είπε- βασικές προτεραιότητες αποτελούν η καινοτομία, η έρευνα, η επιστήμη, η εκπαίδευση, η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, η εργασία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή. «Πράγματι, ορισμένες από αυτές τις προτεραιότητες σχετίζονται με τις υποδομές, για παράδειγμα το περιβάλλον», ανέφερε η κ. Ζλατάνοβα.