Η Γερμανία και η Ολλανδία συντάχθηκαν σήμερα με τη Βρετανία προτρέποντας όλους τους υπηκόους τους να αποχωρήσουν από την Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη, λόγω μιας «συγκεκριμένης» απειλής για τους υπηκόους χωρών της Δύσης.

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους πολίτες του να αποφεύγουν τη Βεγγάζη και την περιοχή στα ανατολικά της, λέγοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι αβέβαιη και υπάρχει κίνδυνος για επεισόδια βίας.

«Όλα τα ταξίδια, συμπεριλαμβανόμενης της διέλευσης και της διαμονής σε ορισμένες περιοχές, ειδικά στη Βεγγάζη και την περιοχή στα ανατολικά της, πρέπει να αποφεύγονται», αναφέρει στον ιστότοπό του το υπουργείο.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις ή να εξηγήσει την προειδοποίησή του. Το Βερολίνο έχει προειδοποιήσει τους Γερμανούς, μετά την φονική επίθεση της περασμένης εβδομάδας από ισλαμιστές μαχητές στην Αλγερία, για έναν αυξημένο κίνδυνο βίαιων επεισοδίων ή απαγωγής επισκεπτών από δυτικές χώρες σε όλη την Βόρεια Αφρική και χώρες που συνορεύουν με τη Σαχάρα.