Για πολλούς αιώνες η Ιαπωνία καλυπτόταν από ένα πέπλο μυστηρίου. Η χώρα δεν είχε εμπορικές σχέσεις με καμία άλλη στον κόσμο και διακρινόταν από μία μυστικοπάθεια, η οποία υπαγορευόταν από το Σακόκου, την εξωτερική πολιτική που ασκούσε η χώρα.

Σύμφωνα με το Σακόκου, κανείς Ιάπωνας δεν επιτρεπόταν να βγει από το έδαφος της Ιαπωνίας και κανείς ξένος δεν επιτρεπόταν να εισέλθει σε αυτό. Όποιος παρέβαινε το Σακόκου ερχόταν αντιμέτωπος με την ποινή του θανάτου. Αυτό ίσχυε ακόμη και για ναυτικούς που είχαν την ατυχία να ναυαγήσουν στις ακτές της Ιαπωνίας.

Το Σακόκου καταργήθηκε ουσιαστικά στα μέσα του 19ου αιώνα, με την Συνθήκη Καναγκάουα, που άνοιξε τα λιμάνια της Ιαπωνίας σε ξένα πλοία και άνοιξε το δρόμο για την σύναψη σχέσεων άλλων χωρών με την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το πρώτο άνοιγμα της Ιαπωνίας προς τους ξένους τουρίστες, έγινε στις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτές οι υπέροχες φωτογραφίες είναι ουσιαστικά οι πρώτες εικόνες από την επαρχία της Ιαπωνίας που είδε ο έξω κόσμος.

Σήμερα, η Ιαπωνία είναι μία από τις πλέον προηγμένες χώρες τεχνολογικά, αλλά διατηρεί κάποια από τα στοιχεία της παραδοσιακής κουλτούρας της. Είναι πολύ χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και σήμερα οι γυναίκες που μαζεύουν το τσάι, φορούν σχεδόν ίδιες στολές με αυτές που φορούσαν τότε!