Η Hannah Aylward γνώρισε τον Shane Burcaw μέσω ενός mail που του έστειλε, όταν παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Ο Shane είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία (Spinal Muscular Atrophy, SMA). Αυτό, όμως, στα μάτια της δεν αποτελούσε εμπόδιο. Για την ακρίβεια, δεν είχε καμία απολύτως σημασία. Άρχισαν να επικοινωνούν με μηνύματα και μέσω FaceTime, πριν αποφασίσει να τον επισκεφθεί στην Πενσιλβάνια για να γνωριστούν από κοντά.

Εδώ και τρία χρόνια έχουν σχέση και ονειρεύονται να κάνουν τη δική τους οικογένεια. Ζουν μαζί στη Μινεάπολις της Μινεσότα και εδώ και έξι μήνες έχουν δημιουργήσει ένα vlog στο YouTube που ονομάζεται «Squirmy and Grubs», στο οποίο αναρτούν βιντεάκια σχετικά με τη σχέση τους.

«Κάθε φορά που ανεβάζουμε ένα νέο επεισόδιο υπάρχουν σχόλια και θεωρίες σχετικά με το γιατί είμαστε μαζί», λέει από την πλευρά του ο 26χρονος από την Πενσιλβάνια.

Κάποιος, για παράδειγμα, σχολίασε πως η σχέση τους «είναι αφύσικη και ειλικρινά αηδιαστική», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της 25χρονης. «Το άτομο που έγραψε αυτό το σχόλιο ήταν αηδιασμένο από την ιδέα ότι εγώ, μια αρτιμελής γυναίκα, είμαι σε σχέση με τον Shane, έναν άνδρα με αναπηρία. Είναι δύσκολο για εμένα να πιστέψω ότι υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί να σκέφτεται τέτοια πράγματα, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ίδια άποψη», απάντησε.

Κάποιος άλλος έγραψε πως η Hannah είναι προφανώς η κοπέλα που τον φροντίζει διαφορετικά «της έχουν λασκάρει κάποιες βίδες».

«Στόχος του καναλιού που έχουμε δημιουργήσει στο YouTube είναι να δείξουμε ότι σχέσεις όπως η δική μας υπάρχουν και είναι φυσιολογικές», λέει η Hannah η οποία σπουδάζει σε κολέγιο στη Μινεσότα.

«Όταν βγαίνουμε έξω οι ξένοι συνήθως υποθέτουν ότι είμαστε αδέλφια ή ότι είναι η κοπέλα που με φροντίζει ή ακόμα χειρότερα ότι είναι η μητέρα μου», περιγράφει ο Shane. «Λόγω της αναπηρίας μου και του αναπηρικού αμαξιδίου ο κόσμος δυσκολεύεται να μας δει ως ζευγάρι. Υπάρχει μια ποικιλία από βλαβερά στίγματα γύρω από την αναπηρία, αλλά μια από τις πιο διαδεδομένες απόψεις είναι ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ανίκανα ή ανάξια να έχουν μια ρομαντική σχέση», προσθέτει.