Η Vanessa Vence-Small είναι μια εντυπωσιακή Νεοϋορκέζα η οποία για χρόνια εργαζόταν σε αντιπροσωπεία της BMW στο Ντάριεν του Κονέκτικατ.

Λατρεύει τη μεγάλη ζωή, τα ταξίδια, τις αισθητικές επεμβάσεις και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Θα μπορούσε κάλλιστα να κυκλοφορεί με κάποια BMW, όμως εκείνη έχει αδυναμία στις Mustang γι’ αυτό και αγόρασε μια, χρεώνοντας την επιχείρηση!

Η 50χρονη έπιασε δουλειά στην αντιπροσωπεία τον Αύγουστο του 2014 και η θέση της προέβλεπε ετήσιες απολαβές ύψους 150.000 δολαρίων καθώς επίσης και ένα πολυτελές όχημα για προσωπική χρήση.

Σύμφωνα με όσα έφερε στο φως η αστυνομική έρευνα, από τον Οκτώβρη του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2017 η 50χρονη «ξετίναξε» την αντιπροσωπεία κλέβοντας 1,1 εκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε 65 μη εξουσιοδοτημένες ηλεκτρονικές μεταφορές κεφαλαίων συνολικού ύψους 904.659 δολαρίων, ενώ εξέδωσε και υπέγραψε 28 επιταγές εν αγνοία της επιχείρησης, ύψους 207.777 δολαρίων, για να πληρώσει πιστωτικές κάρτες, εργολάβους, ακόμα και τη Mustang που αγόρασε. Με τα χρήματα που καταχράστηκε πραγματοποίησε πολυτελή ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου, έκανε έργα ανακατασκευής στο σπίτι της, υποβλήθηκε σε αισθητικές επεμβάσεις, αγόρασε κοσμήματα, ρούχα και φυσικά τη Mustang.

Τον περασμένο μήνα η Vence-Small καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση και τρία χρόνια επιτήρηση. Παράλληλα θα πρέπει να αποπληρώσει πλήρως στην αντιπροσωπεία και τους ασφαλιστές της. Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό, έχει επιστρέψει 200.000 δολάρια, «θυσιάζοντας» και την αγαπημένη της Mustang.

«Η Vanessa ευημερούσε και το έκανε να φαίνεται πως ήταν ο ήρωας που μας επισημαίνει τα ελαττώματά μας για να τα βελτιώσουμε, ενώ εκείνη έβρισκε ευκαιρίες για να μας κλέβει», τόνισε η πρόεδρος της αντιπροσωπείας, Paula Callari στο δικαστήριο.

«Όλοι μας ανησυχούσαμε για τα οικονομικά της αντιπροσωπείας και πως δεν είχαμε τα κέρδη που θα έπρεπε να έχουμε. Χρειάστηκε να διώξουμε πολλούς ανθρώπους και να κάνουμε αρκετές αλλαγές στο κομμάτι των αμοιβών. Μήνα με το μήνα όμως τίποτα δεν έδειχνε να αλλάζει και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί. Είχε μια απάντηση για όλα και πάντα θα με καθησύχαζε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα μέχρι το τέλος του χρόνου», πρόσθεσε.