Ο ιθύνων νους πίσω από την Tesla, τη SpaceX, την Boring Company και τη Neuralink, αυτός ο παθιασμένος ιδεολόγος, έχει μια ανατρεπτική άποψη για το ωράριο εργασίας.

Έγραψε λοιπόν στο Twitter πως αν θέλουν οι άνθρωποι να «αλλάξουν τον κόσμο», τότε πρέπει να εργάζονται από… 80-100 ώρες εβδομαδιαίως! «Υπάρχουν ευκολότερα μέρη να δουλεύεις, κανείς όμως δεν άλλαξε τον κόσμο με 40 ώρες τη βδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Musk.


Η Tesla αρνήθηκε να αποκαλύψει αν δουλεύουν πράγματι τόσο οι υπάλληλοί της, όπως έκαναν τόσο η SpaceX όσο και η The Boring Company: «80-100 ώρες τη βδομάδα», έγραψε όμως ο Musk και συνέχισε: «κυμαίνεται ανά άτομο, αλλά οι 80 είναι υποφερτές, φτάνοντας και τις 100 κάποιες φορές. Το επίπεδο του πόνου ανεβαίνει εκθετικά μετά τις 80».

Ο Musk είχε πει άλλωστε τον Νοέμβριο σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Recode πως δούλευε 120 ώρες τη βδομάδα, την ώρα που «όλοι οι άλλοι» στην Tesla απασχολούνταν 100 ώρες για να προλάβουν τις παραγγελίες του Model 3. Και είχε υπαινιχθεί μάλιστα πως το… μεσαιωνικό ωράριο ήταν απαραίτητο για την επιβίωση της Tesla, μιας «και δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γίνει αυτό»…

Κάποιοι υπάλληλοι της Tesla επιβεβαίωσαν πως δουλεύουν απίστευτα πολλές ώρες, πάνω από 70 ώρες εβδομαδιαίως συγκεκριμένα, οι περισσότεροι πάντως φαίνεται πως προτιμούν ένα τόσο εξαντλητικό ωράριο…