Τρία εμπρηστικά βίντεο, τα οποία είχε αναρτήσει στο Twitter βρετανική ακροδεξιά οργάνωση, έκανε retweet ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Τα βίντεο έχει ανεβάσει η Jayda Fransen, αντιπρόεδρος της οργάνωσης Britain First (Πρώτα η Βρετανία) και αναφέρεται πως δείχνουν έναν μουσουλμάνο μετανάστη να επιτίθεται σε έναν άνδρα με πατερίτσες, έναν μουσουλμάνο να καταστρέφει ένα άγαλμα της Παναγίας και Ισλαμιστές να πετούν ένα αγόρι από ταράτσα,

Το «Britain First» ιδρύθηκε το 2011 από πρώην μέλη του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος- British National Party (BNP).

Όπως μεταδίδει το BBC- που έχει την είδηση για τα retweet του Τραμπ πρώτο θέμα, όπως και το Sky News- η Britain First έχει τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με «αμφιλεγόμενες» αναρτήσεις για την «ισλαμοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

ghffdgd

Η ίδια η Jayda Fransen δεν μπορεί πάντως να κρύψει τον ενθουσιασμό της για την κίνηση του Αμερικανού προέδρου. «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε retweet τρία βίντεο της Jayda Fransen» γράφει με κεφαλαία και σε τρίτο πρόσωπο στον λογαριασμό της στο Twitter. «Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει ο ίδιος retweet αυτά τα βίντεο και έχει περίπου 44 εκατ. followers! Ο θεός να ευλογεί τον Ντόναλντ Τραμπ! Ο θεός να ευλογεί την Αμερική!».

ertydefsg

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.