Ο 32χρονος Κένεθ Γουάιτ καθόταν στη θέση του συνοδηγού σε ένα βανάκι που ταξίδευε σε δρόμο του Μίσιγκαν το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου. Μία μεγάλη πέτρα έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό, έσπασε στο παρμπρίζ και στη συνέχεια πάνω του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Πέντε έφηβοι από το Μίσιγκαν βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και κατηγορούνται για φόνο, καθώς είναι εκείνοι που πέταξαν την πέτρα από μια αερογέφυρα, προκαλώντας τον θάνατο του άτυχου άντρα.

Ο Γουάιτ χτυπήθηκε στο πρόσωπο και το κεφάλι και η πέτρα κατέληξε στο στήθος του, σύμφωνα με τον σερίφη Ρόμπερτ Πικέλ. Ο άντρας έχασε τις αισθήσεις του και ο οδηγός χρειάστηκε να προσπεράσει άλλα τέσσερα αμάξια που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω των πετρών, για να καταφέρει να κάνει στην άκρη και να βοηθήσει τον φίλο του, όπως μεταδίδει το CNN.

cn

O Πικέλ και ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Λέιτον ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι οι νέοι, ηλικίας 15-17 ετών, κατηγορούνται ως ενήλικες για φόνο. «Δεν είναι φάρσα, είναι φόνος», σημείωσε ο Πικέλ. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που γελάει και πιστεύω πως αν υπάρχει κάποια προειδοποίηση που μπορώ να απευθύνω είναι να πως στους νέους ανθρώπους ότι όταν παίρνεις κακές αποφάσεις, ενδέχεται να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου στη φυλακή».

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των εφήβων πέταξε ένα λάστιχο και περίπου 20 πέτρες από δύο αερογέφυρες εκείνος το βράδυ, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά οχήματα. Μάλιστα, αφότου έριξαν την πέτρα που σκότωσε τον άτυχο άντρα, οι έφηβοι έφυγαν από το σημείο και πήγαν για φαγητό στα McDonalds.

Οι νεαροί πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα. «Στο τέλος της ημέρας, δεν κερδίζει κανείς. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι διώκονται, ένα νεαρό αγόρι έχασε τον πατέρα του και όλες οι οικογένειες πενθούν», σημείωσε ο Πικέλ.