Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών καταδικάστηκε ένας οδηγός που έγραφε sms ενώ οδηγούσε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του ένα κορίτσι δύο ετών. Ήταν τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο 24χρονος Luke Pirie έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και σκότωσε την άτυχη Harlow Edwards.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν επίσης ένα 6χρονο αγόρι και ένα 17χρονο κορίτσι.

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο, στη Γλασκώβη, η μητέρα της Harlow εξέφρασε την ελπίδα «το όμορφο πρόσωπο του μωρού της» να θυμίζει στους οδηγούς να μην ασχολούνται με το κινητό τους όταν οδηγούν.

«Παρότι είμαστε ευχαριστημένοι που επιβλήθηκε μια σημαντική ποινή, θα θέλαμε να πούμε πως αυτή με κανέναν τρόπο δεν φτάνει την ποινή ισοβίων που εκτίουμε εμείς, που θα πενθούμε για πάντα τη ζωή της αγαπημένης μας Harlow, που χάθηκε» τόνισε η μητέρα της.

«Το ότι χάσαμε το κοριτσάκι μας σε συνθήκες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εκατό τοις εκατό κάνει ακόμα μεγαλύτερη τη συντριβή μας. Ελπίζουμε το όμορφο πρόσωπο της κόρης μας να είναι μια υπενθύμιση της ευθύνης που συνοδεύει το να πιάνει κάποιος το τιμόνι και των κινδύνων που κρύβει το να αποσπάται η προσοχή των οδηγών» πρόσθεσε.

«Για την οικογένεια του παιδιού τίποτα πια δεν θα είναι ποτέ το ίδιο» είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 24χρονος είχε χρησιμοποιήσει το κινητό του για να κάνει κλήσεις, να στείλει μηνύματα και να συνδεθεί στο Facetime πριν χτυπήσει την 2χρονη. Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν εξαντλημένος και θυμωμένος επειδή υποπτευόταν πως η σύντροφός του τον απατούσε. Όταν χτύπησε τη Harlow οδηγούσε πηγαίνοντας να συναντήσει τη σύντροφό του.

Τα τρία θύματά του περπατούσαν χέρι-χέρι, μόλις είχαν κατέβει από το λεωφορείο. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το μοιραίο αυτοκίνητο να επιταχύνει πριν το δυστύχημα.

Τα αυτοκίνητά μπροστά από αυτό του Pirie είχαν κόψει ταχύτητα καθώς ένα προπορευόμενο όχημα είχε βγάλει φλας για να στρίψει δεξιά. Ο 24χρονος βγήκε από τη λωρίδα για να γλιτώσει την καθυστέρηση και τράκαρε με το όχημα που έστριβε. Μετά έχασε τον έλεγχο του δικού του αυτοκινήτου, το οποίο χτύπησε τη Harlow και τα άλλα δύο παιδιά.

Η Harlow τραυματίστηκε θανάσιμα, η 17χρονη τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη και καθηλώθηκε για τρεις μήνες σε αμαξίδιο. Το 6χρονο αγόρι είχε κακώσεις στο κεφάλι.