Το πρώτο παράρτημα της περίοπτης Σχολής Julliard της Νέας Υόρκης είναι αυτό που ξεκίνησε σήμερα να κατασκευάζεται στην Τιανζίν της Κίνας. Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2018 και η έναρξη της λειτουργίας της τοποθετείται στο φθινόπωρο του 2019.

Η πανεπιστημιούπολη, που κατασκευάζεται δίπλα στον ποταμό Χάιχε, θα προσφέρει προπαρασκευαστικά μαθήματα για το κολέγιο καθώς και μη ακαδημαϊκή μουσική εκπαίδευση.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η σχολή αναμένεται να διοργανώνει πάνω από 150 μουσικές συναυλίες το χρόνο, ανοικτές στο κοινό, ενώ θα συνεργάζεται με το Ωδείο της Τιαντζίν για τη δημιουργία Ακαδημίας Τζούλιαρντ η οποία θα παρέχει μαθήματα μεταπτυχιακών.

Η Juilliard School, μεγάλη σχολή μουσικής και δραματικής τέχνης της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε το 1905 και οι απόφοιτοι της έχουν κερδίσει πολλά παγκοσμίου εμβέλειας μουσικά βραβεία, όπως Grammy, Tony και Emmy.

Τα προγράμματα της Σχολής Τζούλιαρντ στην Τιαντζίν εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας της Κίνας το 2015 και αποτελούν την πρώτη συνεργασία μεταξύ κινεζικών και ξένων ωδείων.