Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας παρήγγειλε περίπου 11,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κίτρινου πυρετού, καθώς οι κάτοικοι της χώρας της Νοτίου Αμερικής, παλεύουν με την ασθένεια που σκότωσε τουλάχιστον 40 άτομα τους τελευταίους δύο μήνες.

Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα κίτρινου πυρετού στην Βραζιλίας από το 2000, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 άτομα σε δύο μήνες σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν 70 περιστατικά κρουσμάτων ενώ άλλα 300 ερευνώνται.

Ο κίτρινος πυρετός μεταφέρεται από μαϊμούδες και μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους από τσιμπήματα κουνουπιών. Η ασθένεια προκαλεί τρέμουλα, πόνους, εμετούς και διάρροιες, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή νεφρών και συκωτιού καθώς και αιμορραγίες.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας παρήγγειλε 11,5 εκατομμύρια εμβόλια για να καταπολεμήσει το ξέσπασμα. Περίπου 5,5 εκατομμύρια από αυτά στάλθηκαν σε πέντε πολιτείες που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα ή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ενώ έξι εκατομμύρια θα παραληφθούν σύντομα.

Η χώρα προσπαθεί να συνέλθει από το ξέσπασμα του ιού Ζίκα που προκάλεσε εγκεφαλική ζημιά σε χιλιάδες νεογέννητα μωρά τον περασμένο χρόνο.