Η συγγραφέας Lise Stoessel λέει ότι αγαπάει πάρα πολύ το σύζυγό της, όπως κάνει και εκείνος αλλά διαπίστωσαν ότι το να μην μοιράζονται το ίδιο σπίτι είναι το κλειδί για την ευτυχία.

Μοιράζεται, λοιπόν, το μυστικό της και λέει ότι μπορεί να ακούγεται λίγο ακραίο αλλά αυτή είναι θετική απόδειξη ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος για μια πιο ευτυχισμένη σχέση. Η 61χροονη μαμά τριών παιδιών είναι παντρεμένη με τον άνδρα της εδώ και 31 χρόνια αλλά τα τελευταία 8 χρόνια το ζευγάρι ζει σε ξεχωριστά σπίτια. Η συγγραφέας, που ζει στη Βιρτζίνια, έχει γράψει ακόμη και βιβλίο για να βοηθήσει τα άλλα ζευγάρια να κατανοήσουν, όπως αναφέρει, ότι μια νέα διεύθυνση δε σημαίνει μια νέα αγάπη.

Γράφοντας στην ιστοσελίδα της για την απόφασή τους να μείνουν σε χωριστά σπίτια, αναφέρει ότι πάντα της άρεσε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και πέρασε την ενήλικη ζωή της στην εξεύρεση τρόπων για να μετατρέψει τα εμπόδια σε εφαλτήριο.

zuetyst3

Όπως αποκαλύπτει πέρασαν δοκιμασίες ως ζευγάρι, με τσακωμούς και ζήτησαν και βοήθεια από ειδικό σύμβουλο, πράγμα που δεν βοήθησε. Ωστόσο πέρασαν και καλές στιγμές και αγαπούσαν το γάμο τους γι’ αυτό έψαχναν λύσεις. Τότε συνειδητοποίησαν ότι τους άρεσε για παράδειγμα να δειπνούν μαζί και να περνούν χρόνο παρέα αλλά ο καθένας είχε ανάγκη από το χώρο του. Αφού μίλησαν ήρεμα και λογικά, όπως αναφέρει, και συζήτησαν την ιδέα να ζουν σε ξεχωριστά σπίτια, βρήκαν ένα σπίτι για τη Lise. Το συζήτησαν επίσης και με τις τρεις κόρες τους και η γυναίκα μετακόμισε οκτώ χιλιόμετρα μακριά. Η ίδια παραδέχεται ότι από τότε, ο γάμος τους είναι πιο καλά από ποτέ καθώς βλέπονται τις έξι από τις επτά μέρες της εβδομάδας, ενώ περνούν και τέσσερα βράδια μαζί.

zuetyst2

«Οι άνθρωποι μερικές φορές υποθέτουν ότι επειδή ζούμε χώρια, είμαστε σε μια ελεύθερη σχέση αλλά τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε απόλυτα μονογαμικοί», λέει η 61χρονη και προσθέτει ότι έγραψε το βιβλίο θέλοντας να δώσει συμβουλές σε ζευγάρια που ίσως αντιμετωπίζουν πρόβλημα και που πιθανόν θα μπορούσαν να σώσουν το γάμο τους.

zuetyst1