Ο Τουσκ προειδοποιεί για το μέλλον της ζώνης Σένγκεν

«Έχουμε το πολύ δύο μήνες για να θέσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο»


ΚΟΣΜΟΣ
17:26
19/01/2016
Ο Τουσκ προειδοποιεί για το μέλλον της ζώνης Σένγκεν
1
loading

Η Ευρώπη έχει στη διάθεσή της μόνο δύο μήνες προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τη μεταναστευτική κρίση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ζώνη Σένγκεν θα καταρρεύσει, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Έχουμε το πολύ δύο μήνες για να θέσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο», τόνισε ο Τουσκ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι αν δεν γίνει αυτό η ζώνη Σένγκεν θα αποτύχει.

Ο Τουσκ τόνισε επίσης ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα αποτύχει ως πολιτικό πρόγραμμα» αν δεν καταφέρει να ασκήσει τον προσήκοντα έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς μόνο πέρσι έφτασαν στην Ευρώπη πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Users name

    Δεν υπάρχει, δεν υπάρχει, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Υπάρχουν μόνο συμπεριφορές των κρατών - μελών. Και ο Τουσκ "περιμένει" αν θα ανταποδώσει "το σχέδιο", δηλαδή το ανύπαρκτο. Αντί να κάνει κάτι, "η Ευρώπη" just now συζητά για την "κηνδυνέβουσα δημοκρατία στην Πολωνία" - μια χώρα οι οποία ανοιχτά τους λέει τα προβλέψιμα για λεγομένους "πρόσφυγες πολέμου"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει