Στην κοινότητα του Σανρέμο, στις ιταλικές ακτές, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τη Γαλλία, το 72% των εργαζομένων στο Δήμο απουσίαζε συχνά και αδικαιολόγητα από την θέση του, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία μετά την ολοκλήρωση μιας μακράς δικαστικής έρευνας.

Προκειμένου να καταγράψει τις «συνήθειες» των 528 υπαλλήλων που εργάζονταν σε 21 υπηρεσίες σε ολόκληρη την κοινότητα, η αστυνομία εγκατέστησε κάμερες στις τέσσερις κεντρικότερες υπηρεσίες και προχώρησε σε παρακολουθήσεις προσώπων, τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο.

Αυτή η ενδελεχής έρευνα είχε ως αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί ότι «196 εργαζόμενοι, ήτοι το 72% όσων ελέγχθηκαν, διέπραττε συχνά παραπτώματα» διευκρίνισε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου κι ανέφερε το παράδειγμα ενός εργαζομένου που έκανε κανό κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας του και έφθασε μάλιστα στο σημείο να δηλώνει και υπερωρίες.

Μετά τις αποκαλύψεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 114 υπαλλήλων, 35 εκ των οποίων τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής τους. Άλλοι 82 κρίθηκαν «ένοχοι για παράνομη συμπεριφορά μικρής βαρύτητας» και δεν θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.