Αποκάλυψη της Wall Street Journal

Για αποφυγή των οικονομικών κυρώσεων από το Ιράν


ΚΟΣΜΟΣ
16:49
19/07/2010
Αποκάλυψη της Wall Street Journal
loading

Μία μικρή ιρανική τράπεζα με έδρα τη Γερμανία χρησιμοποιείται από το Ιράν για να παρακάμπτει τις διεθνείς οικονομικές κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί, αναφέρει σε χθεσινό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Η τράπεζα σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, ονομάζεται Ευρωιρανική Εμπορική Τράπεζα (Europaeisch-Iranische Handelsbank AG), ενώ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν είναι ενήμερο για αυτές τις παραβάσεις, επισημαίνοντας παρόλα αυτά ότι η Ομοσπονδιακή Εποπτική Οικονομική Αρχή (BaFin) και η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) θα εξετάσουν τις κατηγορίες.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία για αυτές τις παραβάσεις. Όμως η BaFin και η Μπούντεσμπανκ εξετάζουν όλες τις κατηγορίες που υπάρχουν εναντίον αυτής της τράπεζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Μίχαελ Όφερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η γερμανική τράπεζα κάνει συναλλαγές πάνω από 1 δισ. δολαρίων με ιρανικές εταιρείες που συνδέονται με το στρατιωτικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα απόκτησης βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει