Οι ερευνητές του δυστυχήματος του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Ρίο – Παρίσι της Air France, το οποίο συνετρίβη τον Ιούνιο του 2009 στα ανοικτά της Βραζιλίας, θα γνωρίζουν τη Δευτέρα αν τα μαύρα κουτιά που βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Γαλλία είναι αξιοποιήσιμα ή όχι, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της τεχνικής έρευνας Ζαν-Πολ Τροαντέκ.

«Θα πουμε τη Δευτέρα ποια είναι η κατάσταση όσον αφορά την ανάγνωση των καταγραφέων πτήσης, οι οποίοι ανασύρθηκαν αυτό το μήνα αφού έμειναν επί 23 μήνες στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού», δήλωσε ο Τροαντέκ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Μπουρζέ.

«Θα πούμε ποια είναι η κατάσταση των μαύρων κουτιών, θα μπορούμε να πούμε αν είναι αξιοποιήσιμα ή αν χρειάζονται επιπλέον εργασίες για να καταστεί δυνατή η αξιοποίησή τους», πρόσθεσε ο διευθυντής του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), το οποίο έχει αναλάβει να προσδιορίσει τα αίτια αυτού του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 228 ανθρώπους.

Οι υπεύθυνοί του BEA αρνήθηκαν να δεσμευτούν σε κάποια χρονική προθεσμία για να ανακοινώσουν τα συμπεράσματά τους για τα αίτια του δυστυχήματος αυτού.