«Πολύ αισιόδοξος» για την επιτυχία αντιμετώπιση της εξέγερσης στη Λιβύη από το καθεστώς δήλωσε ο γιος του ηγέτη της χώρας Μουαμάρ Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ, σε τηλεοπτική εκπομπή στο δίκτυο Αλίμπια.

«Η κατάσταση», είπε, «εξελίσσεται καθημερινά υπέρ μας», πρόσθεσε και τόνισε πως το καθεστώς δεν επιθυμεί να «εκδικηθεί» τους εξεγερμένους» κυρίως στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών.

«Στη χρήση όπλων και βίας θα απαντήσουμε μόνο με βία και όσοι ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές -που ορίστηκαν το 2007 από τον ίδιο τον Μουάμαρ Καντάφι, τη μουσουλμανική θρησκεία, την ασφάλεια του κράτους και την εθνική ενότητα- θα υποστούν τις συνέπειες», προειδοποίησε.

«Στόχος δεν είναι η εκδίκηση. Δεν θα εκδικηθούμε κανέναν και δεν θα σκοτώσουμε κανέναν», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Σάιφ αλ Ισλάμ οι επικεφαλής της εξέγερσης στη Μιζουράτα και την Ζεντέν είναι είτε έμποροι ναρκωτικών, είτε επιχειρηματίες που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο γιος του Καντάφι επεσήμανε επίσης ότι έργα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν ανασταλεί εξαιτίας της κατάστασης ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα και της αποχώρησης δεκάδων χιλιάδων ξένων ταξιδιωτών.

«Η τάξη θα επιστρέψει. Τα έργα και οι υπηρεσίες θα ξεκινήσουν και πάλι και οι ξένοι θα επιστρέψουν στη χώρα», τόνισε.