Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε μια ανάρτηση σε τοπική σελίδα για μαμάδες στο Facebook, όπου γινόταν η περιγραφή ενός περιστατικού σε πάρκο της Αυστραλίας. Η μητέρα που έγραφε την ιστορία εξηγούσε ότι μαζί με άλλες γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες με έναν ηλικιωμένο άντρα, που καθόταν σε ένα παγκάκι.

Η ανάρτηση, που έγινε ως προειδοποίηση προς άλλες μαμάδες της περιοχής, έγραφε τα εξής: «Βρισκόμουν στο πάρκο Old School σήμερα το απόγευμα με ένα από τα μικρά μου, όταν παρατήρησα έναν ηλικιωμένο άνδρα να βγαίνει από το αυτοκίνητό του, να περνά μόνος του τον φράχτη και να κάθεται στο παγκάκι για 30 λεπτά, κοιτάζοντας τα παιδιά να παίζουν. Φαινόταν πολύ περίεργος χωρίς παιδί ή σύντροφο. Ενημέρωσα μερικούς από τους γονείς ότι η συμπεριφορά του ήταν ύποπτη».

«Μία από τις μαμάδες τον πλησίασε και τον ρώτησε αν είναι παιδόφιλος. Είπε όχι, περιμένω τα εγγόνια μου. Δεν έκανε σκηνή, ήταν πολύ ήσυχος, όταν απάντησε. Όλη την ώρα που ήμασταν στο πάρκο δεν σήκωσε ούτε μια φορά το τηλέφωνο, για να μιλήσει με κάποιον. Απλά συνέχισε να κάθεται εκεί. Παρακαλούμε να έχετε το νου σας για ύποπτη συμπεριφορά», κατέληγε η μαμά.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς αισθάνεται αυτός ο άνθρωπος»

Η ανταπόκριση στην ανάρτησή της, ωστόσο, δεν ήταν αυτή που περίμενε, με τις περισσότερες μαμάδες στην ομάδα του Facebook να την αποκαλούν αγενή και υπερβολική και με συμπεριφορά που πληγώνει, σημειώνει η New York Post. Τη ρώτησαν ακόμη αν τελικά επιτρέπεται οι άνθρωποι να κάθονται απλώς σε ένα πάρκο και να χαλαρώνουν.

«Γιατί δεν τον ρώτησες αν είναι καλά; Ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος», έγραψε κάποια. «Αυτή η συμπεριφορά είναι σοκαριστική» ήταν ένα άλλο σχόλιο. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς αισθάνεται αυτός ο άνθρωπος», σημείωσε ένας τρίτος σχολιαστής.

Ηλικιωμένος

«Αν φοβόσασταν τόσο πολύ ότι ήταν παιδόφιλος, γιατί δεν φύγατε από το πάρκο ή δεν καλέσατε την αστυνομία;» και «η συμπεριφορά σας ήταν απαίσια. Είμαι μητέρα και καταλαβαίνω ότι πρέπει να επαγρυπνείτε, αλλά αυτό είναι λάθος. Ίσως να πρέπει να μένετε στο σπίτι σας, αν είστε τόσο παρανοϊκή. Κάνετε κακό σε αθώους ανθρώπους με αηδιαστικές κατηγορίες» ήταν κάποια ακόμη σχόλια.

Η απάντηση της κόρης του ηλικιωμένου άντρα – «Ο πατέρας μου έτρεμε και ήταν ταραγμένος»

Η κόρη του ηλικιωμένου μπήκε επίσης στη συζήτηση και, αρχικά, ευχαρίστησε τη μαμά για την ανάρτηση.

«Είχατε ήδη φύγει από το πάρκο, όταν έφτασα με τα παιδιά μου. Ο πατέρας μου ήταν ταραγμένος και έτρεμε μέχρι να φτάσω εκεί, για να τον συναντήσω. Το να μιλάς για κάποιον με αυτόν τον τρόπο και να τον αποκαλείς παιδόφιλο είναι συγκρουσιακό και έχεις αναστατώσει και πληγώσει έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, που απλά περίμενε την οικογένειά του. Ντροπή σου!».

Πολλοί σχολιαστές απευθύνθηκαν στην κόρη του άνδρα, για να ρωτήσουν αν είναι καλά και να ζητήσουν συγγνώμη εκ μέρους των γυναικών στο πάρκο.