Δύο Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια σε διάφορες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και την ισραηλινή υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών.

Ένας 19χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και δύο άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επιδρομή του στρατού στην Καλκίλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στο Ελ Μπίρεχ, πόλη κοντά στη Ραμάλα όπου έχει την έδρα της η Παλαιστινιακή Αρχή, ένα 14χρονο αγόρι σκοτώθηκε και τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν όταν ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ αφού ξέσπασαν επεισόδια στη διάρκεια επιδρομής του με στόχο συλλήψεις, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εξάλλου ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Εϊνάβ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όταν Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και την υπηρεσία Μάγκεν Νταβίντ Αντόμ.

«Ο στρατός έστησε οδοφράγματα στην περιοχή και καταδιώκει τους τρομοκράτες», σημείωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένας 14χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί τη Δευτέρα από ισραηλινά πυρά σε χωριό στην περιοχή της Ναμπλούς υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, μια παλαιστινιακή περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ήταν τεταμένη ακόμη και πριν το ξέσπασμα αυτού του πολέμου, με συχνές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, όξυνση της βίας των εποίκων εναντίον Παλαιστινίων και επιθέσεις παλαιστινίων εναντίον εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Σχεδόν 130 Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ή εποίκων από τις 7 Οκτωβρίου, με βάση τα στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.