Το καλοκαίρι είναι μια εποχή για περιπέτεια και διασκέδαση με τα μικρά σας, αλλά είναι απαραίτητο να είστε προετοιμασμένοι για κάθε κατάσταση που μπορεί να προκύψει. Είτε πρόκειται να πάτε στην παραλία, είτε να εξερευνήσετε ένα νέο πάρκο, είτε προετοιμάζεστε για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, αυτά που θα επιλέξετε για την καλοκαιρινή σας τσάντα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κρατήστε σημειώσεις, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα.

1. Είδη αντηλιακής προστασίας

Ο καλοκαιρινός ήλιος μπορεί να είναι σκληρός, ειδικά για το ευαίσθητο, παιδικό δέρμα. Γι’αυτό είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύετε τα παιδιά σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV. Να έχετε πάντα μαζί σας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να το απλώνετε γενναιόδωρα στο εκτεθειμένο δέρμα του παιδιού σας. Μην ξεχνάτε να το εφαρμόζετε ξανά κάθε δύο ώρες, ειδικά μετά το κολύμπι ή την υπερβολική εφίδρωση. Επιπλέον, πάρτε μαζί σας καπέλα με φαρδύ γείσο, γυαλιά ηλίου και ελαφριά, μακρυμάνικα ρούχα για να έχουν επιπλέον προστασία από τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

2. Ενυδάτωση και σνακ

Η ενυδάτωση και η καλή διατροφή των παιδιών σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εξορμήσεων είναι απαραίτητη. Έχετε πάντα μαζί σας δροσερό νερό για να διασφαλίσετε ότι όλοι θα παραμείνουν ενυδατωμένοι, ειδικά όταν έχει πολλή ζέστη. Προτιμήστε ισοθερμικά μπουκάλια για να διατηρείται το νερό δροσερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, πάρτε μαζί σας υγιεινά και δροσερά σνακ, όπως κομμένα φρούτα και μπάρες δημητριακών – προσοχή ώστε να μη λιώνουν εύκολα.

3. Υγρά μαντηλάκια και απολυμαντικό χεριών

Τα παιδιά βρίσκουν πάντα τον τρόπο να λερώνονται, ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Είτε πρόκειται για χέρια γεμάτα παγωτό είτε για μια περιπέτεια στην παραλία με άμμο, το να μπορείτε να βγάλετε από την τσάντα σας ανά πάσα στιγμή υγρά μαντηλάκια και αντισηπτικό μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

4. Επιπλέον αλλαξιά και μαγιό

Οι καλοκαιρινές περιπέτειες συχνά περιλαμβάνουν παιχνίδι με το νερό, είτε πρόκειται για μια αυθόρμητη βουτιά σε ένα σιντριβάνι είτε για ένα προγραμματισμένο μπάνιο στην παραλία. Είναι απαραίτητο να έχετε πρόχειρη μια αλλαξιά ρούχα και μαγιό για τα παιδιά σας. Ατυχήματα συμβαίνουν και η ύπαρξη εφεδρικών ρούχων θα σώσει την κατάσταση όταν το παιδί σας αναπόφευκτα καταλήξει βρεγμένο ή καλυμμένο με άμμο.

5. Αντικείμενα ψυχαγωγίας

Τα μακρινά ταξίδια ή οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να γίνουν πιο ευχάριστα με είδη ψυχαγωγίας. Ετοιμάστε μερικά παιχνίδια, βιβλία ζωγραφικής ή παζλ που ταιριάζουν στην ηλικία τους για να απασχολούνται τα παιδιά. Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας μια κουβέρτα ή μια πετσέτα για αυτοσχέδια πικνίκ.

Συμπεριλαμβάνοντας αυτά τα πέντε βασικά αντικείμενα στην καλοκαιρινή σας τσάντα θα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε περιπέτεια που θα βρεθεί στον δρόμο σας.