Με 3,5 δισεκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα – αρκετά εντυπωσιακά ακόμα και για τα δεδομένα του TikTok– το skin cycling αποτελεί μία από τις πιο καυτές τάσεις περιποίησης του προσώπου αυτήν τη στιγμή στη δημοφιλή πλατφόρμα. Τι είναι, όμως, το skin cycling και πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας; 

Η ουσία της συγκεκριμένης μεθόδου, λοιπόν, σύμφωνα με το βρετανικό Glamour, η οποία επινοήθηκε στην πραγματικότητα από την δερματολόγο Dr Whitney Bowe, είναι η εξής: Βλέπετε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας όπως τη ρουτίνα άσκησης και χωρίζετε την εβδομάδα σας σε ημέρες «προπόνησης» και «αποκατάστασης». Το σκεπτικό είναι ότι στη συνέχεια εφαρμόζετε ορισμένα ενεργά συστατικά με την ίδια σειρά σε έναν τετραήμερο κύκλο για να αποφύγετε να ταλαιπωρήσετε το δέρμα σας.

Σκεφτείτε το κάπως σαν ένα μάθημα HIIT: αφιερώστε δύο νύχτες την εβδομάδα για να επαναφέρετε το δέρμα, δύο νύχτες για να διατηρήσετε το φραγμό και μετά επαναλαμβάνετε. Έτσι, μετά τον καθαρισμό κάνετε απολέπιση την πρώτη νύχτα, εφαρμόζετε ρετινόλη τη δεύτερη νύχτα και εφαρμόζετε τις κρέμες σας χωρίς άρωμα που επανορθώνουν τον δερματικό φραγμό την τρίτη και την τέταρτη μέρα για να αποτρέψετε την ξηρότητα και να αφήσετε στο δέρμα πολύτιμο χρόνο να επουλωθεί.

Πού πρέπει να δώσετε προσοχή

@drwhitneybowebeauty

@Dr. Whitney Bowe breaks down #skincycling retinoid night✨ #thatboweglow #drwhitneybowebeauty #skintok Bowe Glowe cream layers well w/retinoid

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Κατά την διάρκεια της απολέπισης, παρόλο που το απολεπιστικό προϊόν δεν κάθεται στο δέρμα σας για πολλή ώρα, το κυριότερο είναι να επιλέξετε κάτι απλό για να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν κρυμμένα οξέα στο καθαριστικό σας. Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από το να απομακρύνετε ένα φθαρμένο στρώμα για να αποκαλύψετε το λαμπερό δέρμα που κρύβεται από κάτω, η απολέπιση είναι, επίσης, ένα από τα πιο εύκολα βήματα που μπορείτε να παρακάνετε.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αισθητικό γιατρό Dr Ana Mansouri, αξίζει να ακολουθήσετε μια ήπια-μαλακή προσέγγιση με τη ρετινόλη, είτε πιστεύετε στο skin cycling του δέρματος είτε όχι. «Ξεκινάτε πάντα με τη χρήση μιας ρετινόλης χαμηλής ισχύος μία με δύο φορές την εβδομάδα και ανεβείτε σιγά-σιγά σε συχνότητα και συγκέντρωση», λέει.

Και παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχήμα χρησιμοποιεί τη ρετινόλη και την απολέπιση μόνο μερικές νύχτες την εβδομάδα, εξακολουθεί να παραμένει σημαντικό το να φοράτε αντηλιακό με SPF30+ την ημέρα, καθώς και οι δύο δραστικές ουσίες μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο απέναντι στις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος.