Το σεξ μετά την εγκυμοσύνη είναι ένα μεγάλο θέμα και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά γιατί απασχολεί πολλά ζευγάρια.

Πώς θα χειριστείτε το σεξ μετά τον τοκετό και τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μην γίνει μια ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση σας αλλά αντιθέτως να γίνει ισχυρότερη απ’ ό,τι ήταν προηγουμένως; Η επιλογή είναι δική σας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η προθυμία να καταλάβετε πραγματικά τη σύζυγό σας και να αποδείξετε αυτή την κατανόηση με πράξεις και όχι με λόγια.

Με γνώμονα αυτά λοιπόν, πάμε να δούμε τους λόγους που εξηγούν γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ μετά την εγκυμοσύνη.

Πρώτα απ’ όλα, μην το παίρνεις προσωπικά

Δεν είναι μυστικό: Μετά τη γέννα, η συχνότητα με την οποία τα ζευγάρια κάνουν σεξ μειώνεται και οι λόγοι είναι πολλοί.

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική, όμως οι περισσότερες έχουν μειωμένη λίμπιντο μετά τον τοκετό, οπότε οι μπαμπάδες καλό είναι να μην το παίρνουν προσωπικά.

Δεν χρειάζεται να γραφτείτε στο γυμναστήριο, ούτε να φοράτε δυνατό άρωμα μετά το ξύρισμα ή να κάνετε ριζική ανανέωση στη ντουλάπα σας, σε μια προσπάθεια να προσελκύσετε τη γυναίκα σας και να κάνετε περισσότερο σεξ. Αυτά τα πράγματα είναι ακριβά, χρονοβόρα και πιθανότατα δεν θα κάνουν διαφορά στη λίμπιντό της, γιατί δεν είναι η αιτία που δεν έχει διάθεση για σεξ.

Στην πραγματικότητα η σύντροφός σας, σας καταλαβαίνει και ίσως κατά καιρούς της περνάει από το μυαλό η ιδέα ότι δεν σας κάνει ευτυχισμένο. Είναι όμως πολύ σημαντικό να μην θυμώνετε μαζί της ή να την κατηγορείτε για αυτή την κατάσταση. Σκεφτείτε άλλωστε αυτό που είπε η συγγραφέας του βιβλίου, Becoming Us, Elly Taylor «Η δυσαρέσκεια είναι ένα αντισυλληπτικό, αλλά η ευγνωμοσύνη είναι ένα μεγάλο αφροδισιακό».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο baby.gr.