Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, το ασετόν, πέρα από το να ξεβάψετε τα νύχια σας, μπορεί να σας φανεί αρκετά χρήσιμο και στην καθημερινότητά σας.

Παραμερίστε για λίγο την απέχθεια που σας δημιουργεί η μυρωδιά του, λοιπόν, και ανακαλύψτε νέους και «θαυματουργούς» τρόπος χρήσης του, τους οποίους ούτε που φανταζόσασταν ποτέ ότι υπήρχαν.

Στους λερωμένους τοίχους

Αν έχετε μικρά παιδιά και δυσανασχετείτε κάθε φορά που ζωγραφίζουν τους τοίχους του σπιτιού σας, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε πια. Όπως συμβαίνει και με τα νύχια σας, έτσι και με τους τοίχους το ασετόν απομακρύνει το χρώμα και από αυτούς. Βάλτε, λοιπόν, λίγο ασετόν σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε το σημείο που θέλετε να καθαρίσετε. Τα αποτελέσματα που περιμένετε να δείτε άκρως εκπληκτικά.

Στα μάτια της κουζίνας

Θα σας έχει τύχει σίγουρα, έστω και μία φορά, να ξεχάσετε μια σακούλα πάνω στο μάτι της κουζίνας και κατά λάθος να ανάψετε το μάτι με αποτέλεσμα αυτή να λιώσει και να κολλήσει στην εστία. Για να την αφαιρέσετε, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε το μάτι και, αφού αυτό κρυώσει, να ρίξετε λίγο ασετόν και να αφαιρέσετε σιγά σιγά το λιωμένο πλαστικό.

Στα τζάμια

Αν έχετε βάψει το σπίτι σας ή το ξύλινο πλαίσιο των παραθύρων και σας έχει πέσει μπογιά στα τζάμια, μην ανησυχείτε, το ασετόν αφαιρεί και τις μπογές. Ρίξτε λίγο ασετόν πάνω στο σημείο που έπεσε η μπογιά, αφήστε λίγη ώρα το ασετόν να δράσει και μετά απομακρύνετε τον λεκέ με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι.