24
loading

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο εμβολιασμός παραμένει η μεγαλύτερη ιατρική ανακάλυψη του 20ού αιώνα, η σημαντικότερη υγειονομική παρέμβαση των καιρών μας.

Η κομητεία Κλαρκ στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσιγκτον ωστόσο δεν έχει πάρει το μήνυμα, θεωρώντας εδώ και καιρό πως τα εμβόλια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει η ανθρωπότητα.

Διαβόητη στις ΗΠΑ αλλά και ευρύτερα πια στον κόσμο, η κομητεία Κλαρκ παραμένει το αδιαφιλονίκητο κάστρο όσων αντιτίθενται στον εμβολιασμό, ένα ισχυρό προπύργιο αντι-εμβολιαστικών αισθημάτων και ρητορείας που διαγράφει τη δική του ιδιοσυγκρασιακή πορεία σε έναν κόσμο που προοδεύει και εξελίσσεται από την επιστήμη και την τεχνολογία.

Μόνο που η ίδια κομητεία πλήττεται αυτό τον καιρό από μια πρωτόγνωρη για τον δυτικό κόσμο επιδημία ιλαράς, τόσο σε διαστάσεις όσο και σφοδρότητα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να τρέχουν και να εμβολιάζουν μαζικά τα παιδιά τους. Οι ίδιοι άνθρωποι που κατακεραύνωναν δηλαδή τα εμβόλια ως όργανα του Σατανά και οχήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων!

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στην κομητεία που βρίσκεται στα βόρεια του Πόρτλαντ (Όρεγκον) είχαν ξεπεράσει τα 50, ενώ άλλα 11 ελέγχονται αυτές τις μέρες. Μέσα σε έναν μήνα, από την Πρωτοχρονιά του 2019 ουσιαστικά, τα περιστατικά αυξήθηκαν με εκθετικούς ρυθμούς και, όπως όλα δείχνουν, η τάση θα συνεχιστεί, καθώς τις τελευταίες δύο βδομάδες τα κρούσματα διπλασιάστηκαν.

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον κήρυξε στις 18 Ιανουαρίου την κομητεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας ακριβώς της επιδημίας, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τις εκτιμήσεις της αμερικανικής ιατρικής κοινότητας που υποπτευόταν πως στο Κλαρκ θα χτυπούσε το κακό.

Γιατί στο Κλαρκ οι άνθρωποι δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, περιβάλλοντας τον εμβολιασμό με άφθονο σκεπτικισμό, γερές δόσεις παραπληροφόρησης και μερικές οκάδες συνωμοσιολογίας.

Και τα νούμερα εδώ είναι εξόχως δηλωτικά για χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου: μόλις το 76,5% των νηπίων της κομητείας Κλαρκ υποβλήθηκαν στον καθιερωμένο εμβολιασμό του σχολικού έτους 2017-2018, εκεί δηλαδή που το 2005 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 91,4%! Συνολικά, το ποσοστό των εμβολιασμένων κατοίκων κυμαίνεται κάτω από το 92-94% του γενικού πληθυσμού που κρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πως είναι η δικλείδα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Μόνο που αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει και μάλιστα δραστικά. Όταν η απειλή της ιλαράς παραέγινε αληθινή για το Clark County, οι κάτοικοι σχημάτισαν ουρές για να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τα επίσημα μητρώα των υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας.

Οι παραγγελίες για εμβόλια κατά τις ιλαράς άγγιξαν τον αριθμό των 3.150 τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 500% σε σχέση με το περσινό νούμερο του ίδιου μήνα (μόλις 530 εμβόλια). Αύξηση κατέγραψαν γενικότερα τα εμβόλια κατά της ιλαράς στην πολιτεία της Ουάσιγκτον τον ίδιο καιρό, μόνο που είναι της τάξης του 30% (από 12.140 δόσεις τον Ιανουάριο του 2018 σε 15.780 δόσεις τον Ιανουάριο του 2019).

Παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως ικανοποιημένες από την αύξηση του σωτήριου εμβολιασμού στην «κακόφημη» ιατρικά κομητεία, αυτό δεν σημαίνει πως το πάθημα έγινε μάθημα…

«Δεν πρόκειται να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη»

Η αντι-εμβολιαστική ρητορεία δεν περιορίζεται όμως μόνο στην κομητεία Κλαρκ, αλλά έχει περάσει και στο γειτονικό Όρεγκον, όπου υπάρχουν μέχρι στιγμής 4 κρούσματα ιλαράς.

Εκεί ένα στα πέντε σχολεία έχουν δείκτη εμβολιασμού κάτω από το προστατευτικό ποσοστό του 92%, κάπου 15.500 σχολιαρόπαιδα δεν εμβολιάζονται δηλαδή, καθώς οι γονείς τους έχουν ζητήσει εξαίρεση από τα εμβόλια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πολιτείας που παραθέτει η εφημερίδα «The Oregonian».

Οι πολιτειακές αρχές εργάζονται τώρα για να περάσουν μια τροπολογία που θα δώσει τέλος σε όσους δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους «από άποψη». Το Όρεγκον επιτρέπει στους γονείς να εξαιρούν τα παιδιά τους από τα εμβόλια για μη ιατρικούς λόγους. Επειδή απλώς και μόνο δεν θέλουν δηλαδή.

«Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να παίρνουν κακές αποφάσεις για την υγεία των παιδιών τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής της πολιτείας Mitch Greenlick, «αυτό όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να στέλνουν απροστάτευτα παιδιά στο σχολείο». Μόνο που ο νόμος που θέλει να περάσει η πολιτεία θα συναντήσει ξανά τη σφοδρή αντίδραση των αντι-εμβολιαστών, που έχουν γερές βάσεις στις δύο πολιτείες.

Το ίδιο έγινε και το 2015, όταν Όρεγκον και Ουάσιγκτον προσπάθησαν να περάσουν αντίστοιχα νομοθετικά πλαίσια και οι αντι-εμβολιαστές κατάφεραν να μπλοκάρουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και ο γερουσιαστής της Ουάσιγκτον Paul Harris, που εκλέγεται στην κομητεία Κλαρκ, να διαγράψει από τους λόγους για τον μη εμβολιασμό ενός παιδιού την «προσωπική προτίμηση των γονέων». Αφήνοντας μόνο τους ιατρικούς και τους -μικρής κλίμακας- θρησκευτικούς λόγους.

«Ούτε ένα φιστίκι δεν μπορείς να βρεις στα σχολεία μου [εξαιτίας των φόβων για αλλεργίες]», δήλωσε ο Harris στην εφημερίδα «Washington Post», «αλλά ανεμβολίαστα παιδιά περιφέρονται στα σχολεία μου εξαιτίας προσωπικών εξαιρέσεων; Το βρίσκω αποτρόπαιο».

Όσο οι νομοθέτες προσπαθούν να σταματήσουν τους αντι-εμβολιαστές να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, οι υγειονομικές αρχές της Ουάσιγκτον αποπειρώνται να ενημερώσουν τους θιασώτες του κινήματος για τους πραγματικούς κινδύνους από τον μη εμβολιασμό. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας υγείας της πολιτείας, John Wiesman, είναι εντυπωσιακό πόσο μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του Clark County πιστεύει πως τα εμβόλια για την ιλαρά προκαλούν αυτισμό στα παιδιά τους.

Το λόμπι των αντι-εμβολιαστών όμως είναι εδώ ισχυρό και άοκνο. Στην εκστρατεία ενημέρωσης που κάνει στην κομητεία ο δρ Wiesman και η ομάδα του καταρρίπτοντας τους μύθους και τις συνωμοσίες, οι ομάδες του κινήματος απαντούν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις, ακόμα και «ντου» στους χώρους των διαλέξεων.

Εκπρόσωπος του αντι-εμβολιαστικού πυρετού δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Post» πως αν περάσει η τροπολογία που θα τους αναγκάσει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, τότε «θα φύγουμε από την πολιτεία ή θα κρυφτούμε κάτω από τη γη, αλλά δεν θα συμμορφωθούμε».

Η 32χρονη Nicole Wilson, διαπρεπής κήρυκας του κινήματος και μέλλουσα μαμά, είπε πως ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες για το φευγιό της. «Θα σας πω κάτι», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα, «δεν πρόκειται να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη». Και βέβαια όλοι αυτοί προγραμματίζουν να σταματήσουν τον νόμο ή να ακολουθήσουν «το παράδειγμα της Καλιφόρνια», όπως υποδεικνύουν με νόημα.

Τι αντι-εμβολιαστικό έγινε στην Καλιφόρνια; Η πολιτεία κατάργησε το 2015 την προσωπική προτίμηση των γονέων από τους λόγους για τον μη εμβολιασμό ενός παιδιού, όπως προτίθεται να κάνει και η Ουάσιγκτον δηλαδή, και είδε μια αύξηση στους ιατρικούς λόγους εξαίρεσης των παιδιών από τα εμβόλια!

Τα παιδιά που είχαν πια ιατρικό πρόβλημα και δεν μπορούσαν να υποβληθούν στον υποχρεωτικό σχολικό εμβολιασμό τριπλασιάστηκαν μέσα σε 3 χρόνια (από 0,2 σε 0,7%). Κι ενώ το γενικό ποσοστό εμβολιασμού αυξήθηκε στην πολιτεία κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, αυτοί οι θύλακες του κινήματος διατήρησαν τα χαμηλά ποσοστά τους με τις ευλογίες κάποιων γιατρών πια. Που το κάνουν είτε με το αζημίωτο, όπως βρήκε πανεπιστημιακή μελέτη, είτε γιατί είναι και οι ίδιοι προβεβλημένα μέλη του αντι-εμβολιασμού…

Μύθοι και καθόλου πραγματικότητες

Η ιλαρά είναι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό νόσημα που κανονικά θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 δηλαδή, όταν αναπτύχθηκε το εμβόλιο κατά της ιλαράς, τα ποσοστά της κατακρημνίστηκαν παγκοσμίως και ειδικά στον δυτικό κόσμο.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ βλέπουν πίσω από το κίνημα των αντι-εμβολιαστών την αναζωπύρωση της ιλαράς σε διάφορες γωνιές της χώρας, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού στους θύλακες αυτούς κυμαίνονται κάτω από το ποσοστό ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τι κάνει όμως κάποιους γονείς να μη θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους;

Τα fake news και η συνωμοσιολογία του ίντερνετ, αλλά και η παραχάραξη πραγματικών ερευνών προς όφελος των πολεμίων. Αυτό μας λέει η ανεξάρτητη έκθεση της Βασιλικής Εταιρίας Δημόσιας Υγείας, πως οι μισοί από τους αντι-εμβολιαστές γονείς έχουν εκτεθεί σε ψεύτικες ειδήσεις και παραπλανητικό περιεχόμενο σε ιστοσελίδες και κοινωνικά μέσα που τους παραπληροφορούν ακόμα και για επικείμενο θάνατο των παιδιών τους από τα εμβόλια.

Η διάδοση των πλαστών αυτών ιατρικών ειδήσεων είναι τόσο γενικευμένη στις μέρες μας που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμπεριέλαβε πρόσφατα στις 10 μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια υγεία το 2019 τον «δισταγμό για τον εμβολιασμό»!

Κι αυτό είναι που συμβαίνει πράγματι στο διαβόητο Clark County, εκεί δηλαδή που ομάδες επιρροής και οργανώσεις σαν την Informed Choice Washington έχουν βρει ισχυρό λαϊκό έρεισμα μέσα από τις ιστοσελίδες και τις εκστρατείες τους. «Τέτοιες επιδημίες εδράζονται στο κίνημα κατά των εμβολιασμών», είπε χωρίς περιστροφές ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, δρ Anthony Fauci.

«Στα 25 χρόνια που ξέρω για τους εμβολιασμούς και το κίνημα εναντίον τους, υπάρχουν πράγματα στο ίντερνετ και οργανισμοί που λένε πως τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, γι’ αυτό και κάποιοι γονείς εμφανίζονται διστακτικοί να εμβολιάσουν τα παιδιά τους», λέει χαρακτηριστικά και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της κομητείας Κλαρκ, Eileen Quiring.

Άλλοι ειδικοί θεωρούν πάλι πως ο σημαντικότερος λόγος για την προπαγάνδα κατά των εμβολίων εδράζεται, αρκετά ειρωνικά, στο πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά. Στις χώρες της Δύσης τα νοσήματα που στοχεύουν τα εμβόλια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί (ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, ευλογιά, διφθερίτιδα, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα), κι έτσι αυτή η μερίδα του κοινού σπανίως έρχεται σε επαφή με τις παθήσεις που τόσο αποδοτικά χτυπούν τα εμβόλια.

Όταν τα ποσοστά εμβολιασμού είναι όμως χαμηλά, τότε επανεμφανίζονται παιδικές ασθένειες που ανήκουν κανονικά στα βιβλία ιστορίας. Σε ένα σχολείο στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνα που το 70% των γονέων αρνήθηκαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, το 1/4 των μαθητών χτυπήθηκε από επιδημία ανεμοβλογιάς τον Νοέμβριο του 2018. Μιας ασθένειας που μπορεί στις μέρες μας να αποτραπεί πλήρως δηλαδή.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας αρκετά ερευνητικά δεδομένα για τους διαύλους εξάπλωσης των παραπλανητικών αντι-εμβολιαστικών ειδήσεων στο ίντερνετ και τα κοινωνικά μέσα και οι επιστήμονες έχουν αναλύσει λεπτομερώς πώς τα fake news διαμορφώνουν συνειδήσεις και αισθήματα.

Θέλετε και το καλύτερο; Μια επιστημονική ομάδα κατάφερε να προβλέψει με ακρίβεια την επιδημία ιλαράς που θα χτυπούσε τo Disney World του Ορλάντο το 2014 δύο χρόνια πριν συμβεί, με βάση μοντέλα μάθησης που παρακολουθούσαν τη διάδοση των fake αντι-εμβολιαστικών news στα κοινωνικά μέσα!

Ποιος είναι ο αποδοτικότερος τρόπος για να αποτραπεί η επανεμφάνιση παιδικών ασθενειών που έχουν χτυπήσει αποφασιστικά τα εμβόλια; Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Το λένε οι πανεπιστημιακές μελέτες και όσοι το κάνουν πράξη, ξέρουν ήδη πως είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική για την αποφυγή επιδημιών…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΣΑΜΑΡΑΣ

  πρωτα αποσαφηνιστε εντελως και απολυτως και περαν πασης δικολαβιστικης ερμηνειας παρερμηνειας διεκδικησης κλπ τα δικαιωματα και υποχρεωσεις του τικτοντος στο τεκνο του (σιγα που μπορειτε....) μεχρι ενηλικιωσής του(η και παραπερα αν υστερει νοητικα)και μετα αναγνωριστε επισημα τοδικαιωμα ενος εκαστου ενηλικου στην ηλιθιότητα (σιγα που μπορειτε)
  Μεχρι τοτε ...μη μου τα (????) τάρατε
  υπαρχουν αρκετες σοβαρες -θανατηφορες ασθενειες που επεκτεινονται περα της παιδικης ηλικιας και προλαμβανονται με εμβολιασμο ενηλικου,.
  πχ τετανος, πνευμονιοκκοκικη πνευμονια,γριπη,φυματιωση , hpv etc..
  αμα δεν θε ,βασικα σκασιλα μου

 2. avatar Εμβολιασμένος

  Όλοι όσοι ιδεολογικοποιούν την αποχή από τους εμβολιασμούς κινούνται εκ του ασφαλούς γιατί τα παιδιά τους προστατεύονται από το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά γύρω τους είναι εμβολιασμένα. Αυτό φάνηκε από την αντίδραση των κατοίκων της Κλάρκ, που έσπευσαν να εμβολιαστούν. Ας αφήσουν λοιπόν τα επαναστατικά και ας ακολουθήσουν τις οδηγίες των γιατρών, για να μη δούμε να επανεμφανίζονται ασθένεις που είχαμε ξεχάσει.

 3. avatar Stateless

  Καταλάβατε τώρα γιατί δεν πρέπει να κάνουμε δημοψήφισματα?

  1. avatar Xountalas

   Ποσο ηλιθια η \" λογικη\" σου και ποσο συριζοπληκτος εισαι τελικα! Σε καθε λαο υπαρχουν και οι ηλιθιοι που δεν θα εμβολιαζονται, που θα πληρωνουν επιπλεον τις μαυρες ιεροδουλες της Ευριπιδου που σταζουν AIDS ,για σεξ χωρις προφυλακτικο κλπ κλπ, που θα οδηγουν χωρις κρανος η μη φορωντας ζωνη στο αυτοκινητο..Συμφωνα με την ΗΛΙΘΙΑ \" λογικη\" σου, επειδη υπαρχουν ηλιθιοι , δεν πρεπει να ακουγεται η φωνη της πλειοψηφιας που ΔΕΝ ειναι ηλιθιοι, η που δεν θελουν να προδωσουν την Μακεδονια .Μα θα ησουν αναρχοΤΙΠΟΤΑΣ αν ειχες την παραμικρη επαφη με τον ορθολογισμο?

   1. avatar Nikath13

    Οι συγκεκριμένοι όμως ηλίθιοι δεν αφήνουν στο παιδί τους το δικαίωμα να επιλέξουν τι το συμφέρει

 4. avatar Giorgis

  Όλα καλά με τα εμβόλια. Όταν όμως έχει ασθενήσει κάποιος ανεμβολίαστος γιατί δεν του επιβάλλεται να μην κυκλοφορεί διασπείροντας την ασθένεια? Αν είναι ανθρώπινο δικαίωμα να μην πάρει προληπτικά μέτρα, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα να διασπείρει επικίνδυνες ασθένειες.

  1. avatar αλήθεια πως θα διασπείρει την ασθένεια

   ο ανεμβολίαστος ασθενής στους γύρω του αν εκείνοι είναι εμβολιασμένοι;

   1. avatar Nikath13

    Όταν πέσει το ποσοστό των ανεμβολιαστων κάτω από ένα νούμερο τότε ξεσπάει επιδημία

 5. avatar despoticos

  Δεν είμαι κατά των εμβολιασμών, αλλά δεν χρειάζεται φοβέρα για αυτούς που δεν κάνουν.
  Αλλωστε όσοι εμβολιάζονται δεν κινδυνεύουν από την ιλαρά αφού έχουν αποκτήσει τα
  σχετικά αντισώματα μέσω του εμβολιασμού.
  Οι υπόλοιποι τα αποκτούν όταν τους μεταδοθεί η ασθένεια με τον δυσάρεστο τρόπο, που ενέχει και τους σχετικούς κινδύνους όπως όλες οι ασθένειες.

  1. avatar Stasula

   Η λέξη αγέλη σου λέει κάτι;

 6. avatar Εσυ κοιμήσου

  Και στα παιδιά σου μη κάνεις εμβόλια.
  Έχεις το «δικαίωμα » να αμφισβητείς τους πάντες και τα πάντα μέσα από fake news πληροφόρηση.
  Εξαφανίζεις παγκόσμιες ιατρικές οδηγίες και φροντίζεις με το τρόπο σου στη επαναφορά ξεχασμένων ασθενειών.

 7. avatar Dak

  Καλά δεν ξέρετε ότι όσοι από μικρά παιδιά έχουν σκεφτεί ότι μετά τα 20 θα γίνουν γιατροί και ιατρικό προσωπικό το λένε στους γονείς και κόβουν τα εμβόλια
  Τι άλλο θα ακούσουμε
  Υ.γ καλό είναι αν κάποιος θέλει να το κάνει αλλά όταν ζεις σε μια κοινωνία δεν μπορείς να βάζεις όλους σε κίνδυνο

 8. avatar Κρίμα

  Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι υπάρχουν γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ενώ οι πλειοψηφία αυτών ειναι εμβολιασμένοι. Δεν πρόκειται να κάτσω να εξηγήσω τα οφελεί του εμβολίου που εμεις οι \"αμόρφωτοι\" γνωρίζουμε ενώ οι άλλοι οι \"μορφωμένοι\" αρνούνται να κατανοήσουν. Ζούμε στον 21 αιώνα. Αν ειναι δυνατόν να μιλάμε ακόμα για ιλαρά και άλλες θανατηφόρες ασθένειες που η ιατρική επιστήμη εχει καταφέρει να μας προστατεύσει με την εφαρμογή των εμβολίων.
  Αλλά στα ντουβάρια όσο και να μιλάς δεν πρόκειται να καταλάβουν και προκαλούν τεράστιο κακό στο παιδιά τους αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.

 9. avatar gattis

  Υπάρχουν γονείς που δεν εμβολιαζουντα παιδιά τους και μαλιστα αρκετοί,εκθετουν τα παιδιά τους σε σοβαρότατο κίνδυνο να νοσησουν βαρυτατα μεχρι και να χάσουν την ζωή τους αλλά θέτουν σε κίνδυνο και το γενικότερο πληθυσμό με το να χαθεί η ανοσία της αγέλης. Ποινικό αδίκημα και μάλιστα βαρυτατα θα πρέπει να θεωρηθεί η άρνηση γονέα να εμβολιτουν τα παιδιά του, η ανοησία του καθενός αφορά μόνο τον εαυτό του και όχι τα παιδιά του και εμάς τους υπόλοιπους.

 10. avatar gattis

  Ένας ενήλικας το να μη θέλει να κ

 11. avatar Πολύ

  Δε φταίει το σάιτ, προσοχή στις φαρμακευτικές έχουν βγει παγανια κ πληρώνουν, όπως πάντα.
  Έχει γεμίσει ο χώρος με κατευθυνόμενη δημοσιογραφία κ άρθρα.
  Μην τρελαίνεστε. Μην κάνετε εμβόλια αν δεν το πιστεύετε όλα τα χρόνια, μην πέφτετε στην προσπάθεια τρομοκράτησης.
  Αν τα πιστεύετε, συνεχίστε. Ο πλανήτης χρειάζεται λιγότερο κόσμο έτσι κι αλλιώς.

 12. avatar Να μας πείτε

  Να μας πείτε όμως ακόμα, γιατί οι γιατροί κι οι νοσηλευτές δεν εμβολιάζονται. Τι ξέρουν?
  Και να μας πείτε επίσης και γιατί όσοι μπαίνουν σε σάιτ ξένων Πανεπιστημίων για να ενημερωθούν, γίνονται αντιεμβολιαστές.

  1. avatar Ειμαι ο χαρος κι ερχομαι

   Ειμαι γιατρος. Στο νοσοκομειο που εργαζομαι δεν υπαρχει ουτε καθαριστρια που να μην ειναι εμβολιασμενη ΓΙΑ ΟΛΑ. Σταματηστε πια τα ψεμματα!

   1. avatar Ερώτηση.

    Αφού είσαι γιατρός,μπορώ φαντάζομαι να σε ρωτήσω κάτι.Αν το παιδί την ημέρα που γίνεται το εμβόλιο έχει μια ίωση ή μια σοβαρή λοίμωξη η οποία όμως δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα (πυρετός κλπ),υπάρχει κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών που μπορούν να θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του ή ακόμα και την ίδια του τη ζωή;Ναι ή όχι;

    1. avatar G.G.

     Όχι, δεν αλληλοεπιδρά ο εμβολιασμός με άλλες ιώσεις ή παθήσεις (εκτός εξαιρέσεων που κάποια υπάρχων πάθηση είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο). Ο λόγος που αποφεύγεται ο εμβολιασμός σε περίπτωση ασθένειας είναι για να μην ταλαιπωρηθεί περαιτέρω το παιδί ή να μην δυσκολέψει επιπλέον η διάγνωση (πχ αν ο πυρετός οφείλεται σε ίωση ή το εμβόλιο). Το γεγονός είναι ότι από την ώρα που ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός ο δείκτης παιδικής θνησιμότητας μειώθηκε δραματικά και σταμάτησαν οι μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους.

  2. avatar ψηφίζω καμένο

   μυρίζω κάρβουνο, και είμαι περήφανος

  3. avatar Ότι να ναι…

   Προφανώς χάνω τον χρόνο μου και μόνο που σου απαντάω, αλλά αφού θέτεις το ερώτημα, θα σου απαντήσω με ερώτημα... Για πες μας εσυ, ποιος σου έχει πει ότι ΔΕΝ εμβολιάζονται εργαζόμενοι σε χώρους υγείας;; Είτε γιατροί, είτε νοσηλευτικό προσωπικό... Επίσης, πες μας ένα επίσημο site ξένου πανεπιστημίου το οποίο σε αποτρέπει στο να εμβολιαστείς...

   1. avatar Να μας πεις

    Υπάρχουν πολλές μελέτες δες το πανεμιπστημιο της άνω τραχανοπλαγιας.Επίσης και της κάτω τραχανοπλαγιας έχει κάνει μελέτες.Ο κυρ Κίτσος ο καθηγητής είναι διάσημος

   2. avatar Να σου πω εγώ

    Το Πανεπιστήμιο της Stupidville και της Fakevill.

Παρακαλούμε περιμένετε ...