Εκτός από τον ψυχαγωγικό ρόλο που έχουν οι ταινίες, υπάρχουν φορές που καλύπτουν κι άλλους σκοπούς. Στην προκειμένη περίπτωση μπορούν να σας μεταφέρουν σε μέρη πολύ μακρινά από την άνεση και την ευκολία του σπιτιού σας.

Έτσι, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ταξιδέψετε στο γοητευτικό Παρίσι, να θαυμάσετε το Γκραν Κάνιον ή να περπατήσετε νοητά στη διάσημη λεωφόρο του Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες.

Το Τρελό Θηριοτροφείο Πάει Διακοπές (National Lampoon’s Vacation)

Η πρώτη από τις επτά συνολικά ταινίες με πρωταγωνίστρια την οικογένεια Griswold είναι αφιερωμένη στην αγαπημένη οικογενειακή παράδοση των Αμερικανών: ένα οικογενειακό road trip.

Ο σπαρταριστός Τσέβι Τσέις, ως αρχηγός της οικογένειας, βάζει τα υπόλοιπα μέλη των Griswold στο αυτοκίνητό τους και ξεκινάει για ένα road trip, γεμάτο ανατροπές όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, με προορισμό ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής. Η διαδρομή περνάει μέσω, τουλάχιστον δύο εθνικών πάρκων όπως το Γκραν Κάνιον στην Αριζόνα και την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, ταξιδεύοντας το θεατή σε ονειρικά μέρη.

Μεσάνυχτα στο Παρίσι (Midnight in Paris)

Η αισθηματική κομεντί φαντασίας του Γούντι Άλεν, μας ταξιδεύει στο πάντα γοητευτικό Παρίσι. Ο ρομαντικός χολιγουντιανός σεναριογράφος που ενσαρκώνεται από τον Όουεν Γουίλσον θεωρεί ότι η ζωή ήταν πολύ καλύτερη σε παλαιότερες εποχές, όπως τα 20’s, στα οποία μεταφέρεται με έναν τρόπο μαγικό κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι.

Η λαμπερή Πόλη του Φωτός παραμένει πάντα σαγηνευτική, ενώ υπέροχα μέρη της ευρωπαϊκής μητρόπολης αποκαλύπτονται μέσα από τη ματιά του Γούντι Άλεν.

Κάποτε στο Χόλιγουντ (Once Upon a Time… in Hollywood)

Οι ταινίες του Ταραντίνο τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών παρά στην τοποθεσία. Ωστόσο, ο δημοφιλής σκηνοθέτης ξέρει πολύ καλά πώς να ενσωματώνει μια ωραία τοποθεσία στις σκηνές του.

Το καλύτερο παράδειγμα αυτού του ταλέντου του η πιο πρόσφατη ταινία του «Κάποτε στο Χόλιγουντ», κατά την διάρκεια της οποίας ο Ταραντίνο χρησιμοποιεί πλάνα κατά μήκος της Λεωφόρου του Χόλιγουντ, καθώς και χαρακτηριστικά σημεία της περιοχής ώς φυσικό σκηνικό όπως το Westwood Village για να μας ταξιδέψει μαγικά στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’60.