Εικόνες που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής από τη ρομαντική πόλη της Ελλάδας

Τα Τρίκαλα μαγεύουν και το φθινόπωρο – Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:05
18/09/2020
Εικόνες που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής από τη ρομαντική πόλη της Ελλάδας
4
loading

Είναι μία από τις ωραιότερες και πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας. Ο λόγος για τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, το «μικρό Παρίσι», όπως τα αποκαλούν, με τον ποταμό Ληθαίο να τα διασχίζει και το σκηνικό γύρω από αυτόν να παραπέμπει στη ρομαντική πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Τα Τρίκαλα είναι χτισμένα πάνω στην αρχαία Τρίκκα ή Τρίκκη, που χρονολογείται από την 3η χιλιετία π.Χ. και βρίσκονται στη δυτική Θεσσαλία. Είναι γεμάτα πολιτιστικούς θησαυρούς και όμορφες γωνιές, που την καθιστούν ιδανική για ατελείωτες βόλτες. Σήμα κατατεθέν της, εκτός από τον Ληθαίο ποταμό, είναι το περίφημο κι αγέρωχο Ρολόι της, ύψους 33μ. και είναι ορατό από κάθε γωνιά της πόλης.

Κάτω από το Φρούριο, με την πανοραμική θέα, απλώνεται το Βαρούσι, η παλιά συνοικία των Τρικάλων με τα όμορφα αρχοντικά. Τα στενά σοκάκια της συνοικίας έγιναν γνωστά από το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη, «Στα Τρίκαλα στα δυο στενά σκοτώσανε το Σακαφλιά».

Στο Πάρκο και τον Μύλο Ματσοπούλου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα εντυπωσιακό βιομηχανικό μνημείο, ενώ εντυπωσιακό είναι και το Κουρσούμ Τζαμί, κοντά στον Ληθαίο, υπόδειγμα αντοχής στον χρόνο και μνημείο της Unesco.

Στα Τρίκαλα λειτουργεί πλήθος μουσείων, ανάμεσά τους αυτό που είναι αφιερωμένο στον συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, το Λαογραφικό, το Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο, το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα.

Μην παραλείψετε μια χαλαρή βόλτα στις όχθες του Ληθαίου ποταμού. Τα νερά του χωρίζουν την πόλη στα δύο και η Κεντρική γέφυρα, κατασκευασμένη το 1886 από Γάλλους μηχανικούς, την ενώνει και πάλι συνδέοντας τον πεζόδρομο της Ασκληπιού με την κεντρική πλατεία.  Ο καταρράκτης μάλιστα που χύνεται μπροστά από τη βάση του αγάλματος δημιουργεί ένα πολύ όμορφο θέαμα, ειδικά το βράδυ που οι όχθες του Ληθαίου είναι φωτισμένες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Αγαθη Λια

  Η λίμνη Τσιβλού είναι όλες τις εποχές κούκλα!!!

 2. avatar Τρικαλα

  Στήν πόλη διατηρούνται αρκετά μνημεία παρελθόντων αιώνων όπως τα ερείπια από το Ιερό τού Ασκληπιού, ερείπια αρχαίων τοίχων και ίχνη υδραγωγείου, βυζαντινά κτίσματα, το Κουρσούμ τζαμί, τέμενος πού είχε χτίσει ο Σινάν πασάς. Η πόλη είναι πανάρχαια, ήταν γνωστή ώς Τρίκκη από το όνομα τής κόρης τού μυθικού ήρωα Ασωπού. Τή θεωρούσαν πατρίδα τού Ασκληπιού υπήρχε εκεί και ναός του. Ώς Τρίκαλα αναφέρεται πρώτη φορά από τήν Άννα Κομνηνή.

 3. avatar Γ.Στας

  Καλα και πολύ ωραια τα γραφόμενα ,αλλά οι φωτογραφίες δεν είναι σημερινές είναι άλλης εποχής ,συνήθως έτσι είναι μήνα Νοέμβρη.

  1. avatar Καραγκούντς

   Γ.(ια) Στας ....α!
   Έχει σημασία η εποχή;))

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει