Αφιέρωμα σε τρία μυθικά νησιά στον κόσμο που υπάρχουν δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η Booking στο ταξιδιωτικό της blog, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνει και ένα ελληνικό.

Αυτό δεν είναι άλλο από την Σαντορίνη και την φήμη που πλανάται γύρω από το όνομά της ότι πρόκειται για την χαμένη Ατλαντίδα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, λοιπόν, που έχουν αναζητήσει τα ίχνη της χαμένης Ατλαντίδας στη Σαντορίνη και στη γιγαντιαία ηφαιστειακή έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στο 1600 π.Χ. Η αρχαία Θήρα ήταν ένας τέλειος επίγειος παράδεισος, που καταστράφηκε περίπου το 1500 π.Χ., μαζί με ένα πλήθος από γειτονικά παράλια, συμπαρασύροντας λαμπρά δείγματα πολιτισμού του Αιγαίου.

Για όσους δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικτές της παραπάνω θεωρίας, η περιγραφή της ταιριάζει απόλυτα με τα λεγόμενα του Πλάτωνα για τη μυθική χώρα των Ατλάντων που καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω της.

Αν και μεγάλο μέρος της σύνδεσης της Σαντορίνης με τη χαμένη Ατλαντίδα βασίζεται σε εικασίες, αναφέρει το δημοσίευμα, μια επίσκεψη στο πανέμορφο Κυκλαδονήσι αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής.

Η εντυπωσιακή καλντέρα του νησιού αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή για την θέα τους σημεία, όχι μόνο στο νησί, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα που στην κυριολεξία κάνει το γύρο του κόσμου. Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι και Οία τα πιο επισκέψιμα σημεία της Σαντορίνης απ’ όπου κάποιος μπορεί να αιχμαλωτίσει στον φωτογραφικό φακό του την  υπέροχη θέα τους και μία από τις πιο ρομαντικές στιγμές των διακοπών τους στο πανέμορφο κυκλαδονήσι.

Τα άλλα δύο νησιά στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα είναι το νησί Fischot, στον Καναδά, γνωστό και ως Νησί των Δαιμόνων, καθώς και το Νησί των Σειρήνων, το σημερινό Κάπρι, στη νότια Ιταλία.