Πώς κινήθηκε η πληρότητα των ξενοδοχείων για το πρώτο τρίμηνο του 2019

Τα στοιχεία από το μηνιαίο δελτίο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
17:10
16/07/2019
Πώς κινήθηκε η πληρότητα των ξενοδοχείων για το πρώτο τρίμηνο του 2019
loading

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας έκλεισε με πτώση 3,8% στην πληρότητα, πτώση 2,9% στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (Rev Par) και με οριακή θετική αλλαγή (1%) στη μέση τιμή δωματίου.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού και της GBR Consulting και με τα στοιχεία κίνησης και απόδοσης ξενοδοχείων, ειδικά η πληρότητα των ξενοδοχείων στο εξάμηνο «έκλεινε» αρνητικά (και) ανά μήνα, σε ποσοστό ως και -8.6%.

Με αφορμή τα παραπάνω η Ένωση τονίζει ότι επιβεβαιώνονται όσα επισημαίνει από τα τέλη του 2018, κυρίως για την υπερπροσφορά κλινών στην Αθήνα, όλων των τύπων καταλυμάτων, αλλά και για την αλλαγή του κλίματος σε ότι αφορά στην σχέση προσφοράς - ζήτησης.

Η μέση τιμή δωματίου και το rev par επίσης παρουσίασαν έντονες «αναταράξεις» από μήνα σε μήνα σημειώνοντας πτωτική πορεία τον Ιούνιο σχεδόν κατά 5%.

Σημειώνεται ωστόσο πως ο Ιούνιος, διατήρησε οριακά (+0.9%) την πληρότητα του περσινού Ιουνίου, ως καλοκαιρινός μήνας θεωρείται μήνας «αιχμής».

Στο σημείο αυτό η Ένωση τονίζει πως η Αθήνα δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο αφίξεων επισκεπτών (περίπου 8.200.000 επισκέπτες), ως η σημαντικότερη διεθνής «πύλη εισόδου» στη χώρα μας.

Πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν και προς άλλους προορισμούς, αλλά σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που καταγράφουν αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στο αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια δεν συνάδουν με την τόσο μεγάλη απόκλιση και τις εντυπωσιακά πτωτικές τάσεις που καταγράφονται από τα τέλη του 2018 στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας, υπογραμμίζει η Ένωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει