Ο δρ Peter Bowman Scott-Morgan είναι ένας βρετανο-αμερικανός επιστήμονας της ρομποτικής που πάσχει από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), την οποία συναντάμε και ως νόσο Λου Γκέρινγκ.

Μια ανίατη εκφυλιστική πάθηση που τον αναγκάζει να σκεφτεί δημιουργικά για να αντιστρατευτεί τον θάνατο και να γίνει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί ως «το πρώτο πλήρες cyborg του κόσμου».

Ο επιστήμονας ανακοίνωσε στο Twitter τον Οκτώβριο πως θα υποβληθεί σε 4 επεμβάσεις ώστε να βελτιώσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής του.

Ως Peter 2.0 αυτοπροσδιορίζεται πλέον, καθώς απεκδύεται προοδευτικά την ανθρώπινη φύση του. Οι εγχειρίσεις που θα υποβληθεί περιλαμβάνουν την εισαγωγή ενός σωλήνα θρέψης κατευθείαν στο στομάχι του, έναν καθετήρα στην ουροδόχο κύστη και έναν σάκο κολοστομίας στο ορθό του.

Ο επιστήμονας έχει ήδη υποβληθεί σε ολική λαρυγγεκτομή, προκειμένου να μην πνιγεί από τη συσσώρευση σιέλου στους πνεύμονες. Αυτό σημαίνει βέβαια πως δεν μπορεί να μιλήσει με τη δική του φωνή και πως χρειάζεται αναπνευστήρα για να πάρει ανάσα.

Ο Scott-Morgan διαγνώστηκε με ALS το 2017 και πλέον έχει μετατρέψει τον εαυτό του στο «πείραμα της ζωής μου», όπως γράφει στην ιστοσελίδα του. Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του δηλαδή στη ρομποτική τεχνολογία όχι μόνο για να ξεγελάσει τον θάνατο, αλλά και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Και να βοηθήσει φυσικά και τους άλλους ασθενείς της Λου Γκέρινγκ, κάπου 220.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Ξέροντας πως στο τέλος θα μπορεί να κουνά μόνο τα μάτια του, θα τα υποβάλει κι αυτά σε χειρουργική επέμβαση, ώστε να μπορεί να διαβάζει καλύτερα και να ελέγχει τον υπολογιστή του με τα μάτια.

Ο δρ Scott-Morgan ζει στην αγγλική εξοχή του Ντέβον με τον σύζυγό του, Francis, και το ντοκιμαντέρ που απαθανατίζει το μακρύ ταξίδι του ως το «πλήρες cyborg» θα κυκλοφορήσει το 2020.