Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Δικτύωσης», η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στις 7 Φεβρουαρίου 2013. Στα πλαίσια του συνεδρίου θα συζητηθεί η ενότητα «Κυβερνοέγκλημα και Νομοθεσία», με ομιλητές καθηγητές Νομικών Σχολών καθώς και Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Η Ημέρα Ασφαλούς Δικτύωσης, εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 με τη συμμετοχή 16 χωρών, στα πλαίσια της εκστρατείας «SafeBorders» για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, που είχε χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πλέον ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν φτάσει τον αριθμό 99!

Από το 2005, ο οργανισμός INSAFE, ανέλαβε τα ηνία της συγκεκριμένης δράσης, έχοντας ασχοληθεί με διάφορες μορφές του Διαδικτύου, όπως ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός και το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης. Φέτος το Δίκτυο INSAFE, επέλεξε να ασχοληθεί με την ενότητα «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στους online κόσμους». Επίσης για τον φετινό εορτασμό επιλέχθηκε ο σύνθημα «Connect with Respect».