Τα εργαστήρια της εταιρείας Intel στο Πίτσμπουργκ σκοπεύουν να δημιουργήσουν, μέχρι το 2020, εμφυτεύματα εγκεφάλου, που θα μπορούν να ελέγχουν απευθείας όλων των ειδών τα gadgets, μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων.

Οι επιστήμονες προβλέπουν πως οι καταναλωτές θα προσαρμοστούν γρήγορα στην ιδέα και μάλιστα θα επιζητούν την ελευθερία που θα προσφέρει, καθώς δεν θα χρειάζονται πλέον πληκτρολόγια, ποντίκια ή χειριστήρια για να σερφάρει κάποιος στο διαδίκτυο ή να αλλάξει ένα κανάλι. Προβλέπουν, μάλιστα, πως οι άνθρωποι θα κουράζονται από τις συσκευές πολλαπλής αφής.

Η μετατροπή των εγκεφαλικών κυμάτων σε τεχνολογική ενέργεια για τον πραγματικό κόσμο απαιτεί πολύ μεγάλη αποκωδικοποίηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα της Intel έχει πραγματοποιήσει ήδη λειτουργικές απεικονίσεις μαγνητικού συντονισμού, με σκοπό να ταιριάξει τα μοντέλα εγκεφάλων διαφόρων υποκειμένων με παρόμοιες σκέψεις.

Η Intel δεν είναι όμως η μοναδική που περιπλανήθηκε σε αυτό τον τομέα. Η Toyota προσφάτως δοκίμασε μία αναπηρική καρέκλα, που ελέγχεται από τα εγκεφαλικά κύματα, ενώ ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα κατασκεύασαν έναν ασύρματο εγκεφαλικό μεταδότη, που επιτρέπει στους πιθήκους να ελέγχουν ρομποτικά χέρια.

Υπάρχουν ακόμα πολλές συνέπειες από τη δημιουργία μίας εγκεφαλικής διεπιφάνειας, εκτός από το ότι θα κυκλοφορούν παντού cyborgs. Εάν οι επιστήμονες καταφέρουν να μεταφράσουν τα εγκεφαλικά κύματα σε συγκεκριμένες ενέργειες, για ποιο λόγο να μην δημιουργήσουν έναν εικονικό κόσμο με ένα πλήρες φάσμα δραστηριότητας, που θα είναι άρτια συνδεδεμένο με τα εγκεφαλικά κύματα;