Η εφαρμογή «Neighbors» είναι μια εφαρμογή, η οποία ενθαρρύνει ιδιώτες με κάμερες Ring, κάμερες ασφαλείας σπιτιών, να μοιράζονται πληροφορίες για να διατηρήσουν τις γειτονιές τους «ασφαλείς». Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Neighbors για να δημοσιεύσουν υλικό μαζί με τις αναρτήσεις τους. Όταν οι αναρτήσεις προωθούνται σε αστυνομικούς, οι αξιωματικοί μπορούν να κάνουν κλικ για να προβάλουν τα συνοδευτικά μέσα.

Το «Neighbors», ή ο «νέος παρατηρητής γειτονιάς», όπως ονομάστηκε όταν κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018, τοποθετήθηκε ως μια εφαρμογή για να ενώσει «τους γείτονές σας, την ομάδα Ring News και τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, ώστε να μπορούμε να συνεργαστούμε για να σταματήσουμε τις διαρρήξεις, να αποτρέψουμε την κλοπή πακέτων και να κάνουμε τις κοινότητές μας ασφαλέστερες για όλους».

Η εταιρεία με τις κάμερες Ring, η οποία ανήκει στον τεχνολογικό γίγαντα Amazon, έχει δημιουργήσει μια συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες που οδηγεί σε μια σταθερή ροή ειδοποιήσεων μέσω email από την πλατφόρμα «Neighbors» σε εκατοντάδες αξιωματικούς του τμήματος. Το LAPD είναι ένα από τα περισσότερα από 2.600 αστυνομικά τμήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν συνεργασία με το δίκτυο Ring της Amazon.

Και ενώ αυτές οι πρακτικές έχουν δείξει ελάχιστα σημάδια βελτίωσης στην αστυνόμευση, οι ειδοποιήσεις τώρα καταλαμβάνουν τα εισερχόμενα των χρηστών, εισβάλλουν στο απόρρητό τους και υπάρχει ο κίνδυνος να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς ως προς το πώς να ξοδεύουν το χρόνο και την προσοχή τους.

Το παράδειγμα του Τζέφρι Πουλ

Σύμφωνα με το insider.com, ο Τζέφρι Πουλ, ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, ήταν ένας από τους 260 αξιωματικούς επιβολής του νόμου του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες που είχαν επιλέξει να λαμβάνουν email για ειδοποιήσεις για εγκλήματα που δημοσιεύονταν στο «Neighbours», από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Ο ντετέκτιβ Πουλ έλαβε τις περισσότερες ειδοποιήσεις μέσω email από οποιονδήποτε άλλο στο LAPD: Κατά τη διάρκεια των 18 περίπου μηνών αφότου εγγράφηκε στην υπηρεσία, έλαβε 10.651 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με φερόμενα εγκλήματα και 89 άλλες ειδοποιήσεις από το «Neighbors», συμπεριλαμβανομένων υπενθυμίσεων για να συνδεθεί στην υπηρεσία όταν δεν το είχε κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Εάν ένας χρήστης στο Λος Άντζελες ταξινομήσει μια ανάρτηση ως «έγκλημα», ένας αστυνομικός, όπως ο Πουλ, μπορεί να λάβει μια αυτοματοποιημένη ειδοποίηση στα εισερχόμενά του και μπορεί να κάνει κλικ στην αρχική ανάρτηση για να δει τα τυχόν συνημμένα μέσα. Όμως, περίπου 1 στα 10 e mail δεν αφορά κάποιο έγκλημα, αλλά συχνά απλώς εντοπίζεται συμπεριφορά που η εφαρμογή θεωρεί ύποπτη, όπως ένας «έλεγχος αυτοκινήτων».

Αποσπάται η προσοχή από πραγματικά απειλητικά για τη ζωή εγκλήματα

Παρά τους ισχυρισμούς των εργαζομένων της «Neighbors» σε email προς το LAPD ότι μόνο οι αναρτήσεις που ταξινομούνται ως «έγκλημα» υποτίθεται ότι προωθούνται στους αξιωματικούς, ειδοποιήσεις που δεν περιέχουν εγκληματική δραστηριότητα προστίθενται τακτικά στα εισερχόμενα των αξιωματικών.

Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι αυτού του είδους η υπερπληροφόρηση, μπορεί να μετατοπίσει την αστυνόμευση περισσότερο προς ζητήματα ποιότητας ζωής και κλοπές περιουσίας, παρά σε απειλητικά για τη ζωή εγκλήματα, όπως οι σοβαρές επιθέσεις.

Για τον Albert Fox Cahn, τον ιδρυτή και τον εκτελεστικό διευθυντή του Surveillance Technology Oversight Project, ο κατακλυσμός πληροφοριών είναι χάσιμο χρόνου των αξιωματικών. Η προσοχή που θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην ουσιαστική εργασία της αστυνομίας, δαπανάται στις ειδοποιήσεις των emails. «Δεν είναι ένας καλός τρόπος για να εμπλακεί κανείς πραγματικά με την κοινότητα των αστυνομικών», είπε ο Cahn.

Ο Peter Polack, αναλυτής δεδομένων στο Stop LAPD Spying Coalition, ενός συνασπισμού για το τέλος της κατασκοπείας από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, ανησυχεί ότι η σχέση του «Neighbors» με το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες «δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πόσες πληροφορίες συλλέγονται για τους ανθρώπους». «Απλώς επεκτείνει την εξουσία της αστυνομίας – όχι μόνο σε ανθρώπους που διαπράττουν έγκλημα, αλλά σε όλους», είπε.