Η ώρα των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφτασε με την Βραζιλία να αντιμετωπίζει απόψε την Γερμανία (23:00 ΝΕΡΙΤ) σε μία επανάληψη του τελικού του 2002, μόνο που αυτή τη φορά παίζει… στην έδρα της. Οι δύο ομάδες διεκδικούν την πρόκριση τους στον τελικό, με στόχο να… κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην «κούπα».

Η Βραζιλία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά απέναντι στην Κολομβία μία πρόκριση που όμως σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Νεϊμάρ που χάνει το υπόλοιπο του Μουντιάλ. Όπως ήταν φυσικό το θέμα Νεϊμάρ έγινε εθνικό θέμα στην Βραζιλία με τον κάθε γιατρό να δίνει τις δικές του προβλέψεις για το αν θα αγωνιστεί ο άσος της Μπαρτσελόνα.

Εκτός από τον Νεϊμάρ ο Σκολάρι έχει να αντιμετωπίσει και την τιμωρία του Τιάγκο Σίλβα ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Αντικαταστάτες του θα είναι οι Γουίλιαν και Ντάντε.

Η Γερμανία από την πλευρά της έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στην Γαλλία και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού. Η ομάδα του Λεβ μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία της, αλλά και μόνο το γεγονός ότι έγινε η πρώτη εθνική με τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελικά Μουντιάλ.

Η τετράδα με τους τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς θα μείνει στο ντουλάπι με τον Λαμ να επιστρέφει σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Κεντίρα να παίρνει θέση δίπλα στον Σβαϊνσταϊγκερ στα χαφ. Αγωνιστικά δεν υπάρχουν προβλήματα.

Πιθανές συνθέσεις:
Βραζιλία: Σέζαρ, Μαϊκόν, Λουίς, Ντάντε, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Φερναντίνιο, Χουλκ, Όσκαρ, Γουίλιαν, Φρεντ
Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβαϊνσταϊγκερ, Κρόος, Οζίλ, Ποντόλσκι, Μίλερ

Πηγή: gazzeta.gr