Μετά από ένα σίριαλ αναφορικά με το μέλλον του, έπειτα από την προ διμήνου απόφασή του να αποχωρήσει από τη Ρόμα, με το όνομά του να εμπλέκεται σε ουκ ολίγα μεταγραφικά σενάρια, ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι αποφάσισε να μην φορέσει τη φανέλα άλλης ομάδας και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Όπως αναφέρει η Corriere dello Sport, ο 36χρονος ποδοσφαιρικός αστέρας αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του επί πολλά χρόνια συμπαίκτη του στους «τζιαλορόσι» και την εθνική Ιταλίας, Φραντσέσκο Τότι, καθώς δεν δέχθηκε καμία από τις προτάσεις που του έγιναν αυτό το διάστημα, όπως από τη Φιορεντίνα, τη Σαμπντόρια και την Μπολόνια, ενώ το όνομά του είχε «παίξει» και για τη Μίλαν. Επίσης, τον είχαν προσεγγίσει και ομάδες από το εξωτερικό, όπως η Μπόκα Τζούνιορς και η Λος Άντζελες FC.

Ο Ντε Ρόσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ιταλικού Μέσου που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ των ομάδων του ιταλικού Νότου, θα ασχοληθεί από εδώ και εμπρός με τον τομέα της προπονητικής, όπως εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποφασίσει πως θα κάνει, όταν αποφασίσει να βάλει τέλος στην αγωνιστική δράση.